Черно море нанесе шесто поредно поражение на Славия в първи мач от деветия кръг на А група. В столичния квартал „Овча купел“, възпитаниците на старши треньора Никола Спасов се наложиха с 3:1. В голмайстори за „моряците“ се превърнаха Живко Петков, Иван Коконов и Симеон Райков. Почетното попадение за домакините пък бе дело на Мишел Платини. След успеха си Черно море събра актив от 9 точки и вече заема осмото място във временното класиране. Славия пък продължава да затъва и се намира на едва предпоследната позиция с пет точки, една по-малко от Хасково, който е и с мач пасив.

Вижте как се развиваше мачът минута по минута!

Отборът на Черно море започна много добре мача и взе инициативата още от първия съдийски сигнал. След няколко поредни корнера пред вратата на Емил Петров, в 10-ата минута, гостите от Варна съумяха да вземат преднина в резултата. След центриране от ъглов удар, Живко Петков засече топката на границата на малкия пеналт и я прати неспасяемо в мрежата на домакините.

Крилото на „моряците“ се разписа във втори пореден мач, след като в предишния кръг донесе равенството за своя тим при домакинството на ЦСКА.

Домакините се опитаха да отговорят незабавно, но въпреки че изнесоха играта в по-предни позиции, футболистите в „бяло“ не съумяха да затруднят противниковия вратар. След моментния импулс в състава на Славия, постепенно Черно море отново изравни играта и започна да диктува темпото.

В средата на първото полувреме играта бе прекъсната на два пъти, за да се окаже лекарска помощ на Симеон Райков и Живко Петков.

В заключителните минути на първото полувреме домакините отново увеличиха оборотите. Пет минути преди почивката Славия създаде и най-чистото си положение. След атака отдясно, Радослав Василев намери Бургзорг пред наказателното поле, той веднага продължи към Фераресо отляво, който стреля незабавно, но Китанов бе на мястото си и улови топката.

На почивката старши треньорът на Славия Иван Колев направи една промяна в състава си, като извади от игра Радослав Василев, а на негово място се появи дебютантът Костадин Дяков. Въпреки опитите на Славия в първите минути на втората част, Черно море стигна до нов гол. В 51-ата минута Иван Коконов вкара страхотен гол, след като пое топката фронтално срещу вратата и с удар от около 25 метра в горния ляв ъгъл на Емил Петров отбеляза.

Този път отговорът на домакините дойде много бързо. Пет минути след второто попадение на Черно море, Мишел Платини намали, след като засече топката след подаване по земя отдясно. Веднага след това нападателят имаше втори шанс, но този път изстрелът му по диагонала профуча покрай вратата.

През втората част домакините имаха леко териториално предимство, но така и не успяха да се възползват от създадените чисти положения пред вратата на своя съперник. В 69-ата минута след неразбирателство между Кирил Котев и Китанов, вратарят улови върнатата от съотборника му топка, а реферът Георги Йорданов правилно отсъди двоен удар в наказателното поле на Черно море. „Белите“ обаче не успяха да оползотворят златния си шанс, като силният шут на мишел Платини спря в тялото на защитник.

Няколко минути преди края на редовното време Бургзорг също се озова на стрелкова позиция, но ударът му срещна напречната греда.

Точка на спора сложи Симеон Райков в 95-ата минута, когато изпълни по безапелационен начин пряк свободен удар от ъгъла на наказателното поле, пращайки топката неспасяемо в далечния ъгъл на вратаря.