Няколкочасов дъжд със средна интензивност наводни стадиона на Хасково, предава haskovo.net. В събота опашкарите приемат Славия, в двубой от предпоследния кръг на А група.

Мачът е част от програмата на Diema Sport, а можете да го наблюдавате и на живо в PLAY.GONG.BG и да го слушате в ефира на Дарик радио.

В следобедните часове теренът на градския стадион бе прорязан от 31 локви, някои от които растат видимо и са на път да се слеят. Най-трагично е положението пред футболните врати, където отдавна няма трева, а сега има само кал. Труднозабелязващите се при сухо време вдлъбнатини в терена сега са безпощадно онагледени от дъжда. 

Над Хасково обаче продължава да вали, което означава, че ситуацията тепърва може още да се влоши.

Ако дъждът продължи със същото темпо, твърде вероятно е мачът утре да бъде отложен, предположиха бивши и настоящи футболисти. Справка с ръководството на отбора обаче показа, че няма официално решение за това. За евентуално отлагане следвало да се съобщи 24 часа преди началото на двубоя, но тогава още не бе почнало да вали. Крайното решение ще има ли съботен футбол в Хасково или не, ще вземе дежурният делегат след консултация със съдийската бригада.

„При такава ситуация БФС изчаква да види дали мачът не може да се изиграе в следващите няколко дни. Ако не става, се търси друга дата“, коментира също разтревоженият изпълнителен директор Тихомир Петков.

От ръководството тъкмо обявиха вход свободен за хасковските ученици и намалиха билетите за останалите с надеждата да напълнят стадиона за гостуването на белите. Сега обаче промоцията ще зависи от решението на БФС, и то в последния момент.