Членът на Управителния съвет на Левски Васил Колев разкри, че ръководството на клуба работи по редица идеи за подобряването на финансовото състояние. Задълженията на „сините“ към 31 декември 2014 са в размер на 1700 000 лева, което може да коства лиценза на отбора за Европа за следващия сезон.

Председателят на тръст „Синя България“ коментира, че една от идеите е свързана с провеждането на шоу мач със Славия през април по повод 100-годишнината от първото столично дерби.

Васил Колев изрази и подкрепата си към подетата от Дарик радио и Гонг инициатива за спасяването на баскетболния Левски, по идея на Томислав Русев. На 15 февруари в 15.00 часа Арена Армеец ще стане домакин на голям празник, а цената на билетите е по 10 лева.

„До 20 март трябва да намерим тези 1700000 лева. Дадохме си ясна сметка, откъде можем да намерим тези пари, акционерите в Левски да участват с вноски, чрез трансфери, но явно чрез трансфери няма да получим нищо. Заем, спонсори, билети, комерсиални дейности – продажба на сувенири и т.н. Не можем да вземем заем, Левски няма активи. Заем можем да вземем от общността, ако измислим формата. Трябва да намерим законната форма. Давам пример, ако един левскар даде пари от 100 лева, ние да знаем кога ще върнем тези 100 лева и при какви условия. Имаме юридическа група, която ще предложи форма за заем от общността, не дарения, а заем. Работим по спонсорите. Даваме си сметка, че при тази криза това е много малка вероятност. Т.нар. билети – тук е големият резерв. Леко да завишим цените. Ние ще спасяваме Левски, купувайки си билет за 10 или 15 лева. Имаме 10 мача, които можем да разпределим“, сподели Васил Колев.

„Ще поканим Славия за мач през април месец, който ще ознаменува 100-годишнината от най-старото столично дерби. Искаме да направим празник, от който да има приходи за двата клуба. Да направим празник за хората, който може да генерира средства. Можем да организираме допълнителни събития. Мислим и за международен мач.“

„С всяко място на стадиона спасяваме Левски, това се случва и в баскетболния отбор. Следващата най-важна работа е да се случи инициативата на Дарик радио и Томислав Русев. Отивайки там, феновете на Левски ще видят как се спасява Левски. Единственият вариант Левски да бъде спасен е общността.“