Черно море най-после записа първа победа от половин година насам. Момчетата на Никола Спасов пречупиха Славия на своя стадион "Тича" в мач, изпълнен с обрати, но победата остана във Варна след 3:2.

Траян Траянов откри в самото начало, но с попадения на Борислав Балджийски и Димитър Пиргов, обратът за столичани стана факт още преди почивката. Но след нея на терена се появи Бакари, който с двете си попадения направи още един обрат и донесе дълго чакания и изстрадан успех на своя тим в тази битка.

С тази загуба пък "белите" може и да помахат за сбогом на местата в Топ 3 и квотата за Лига Европа, но шансовете остават в зависимост от развоя за Купата на България.

Двата тима направиха вълнуваща първа част, която започна перфектно. Още в 5-та минута резултатът беше открит, а публиката на "Тича" ликуваше. Тогава капитанът на Черно море Георги Илиев центрира перфектно от корнер, Траян Траянов се извиси в наказателното поле и с безпощаден удар с глава не остави шансове на Марио Кирев - 1:0.

В тези минути домакините играеха по-добре, а и Симеон Райков малко по-късно имаше шанс да удвои, но беше неточен. Постепенно обаче славистите изравниха играта и на свой ред имаха страхотни шансове за попадение.

В 11-та минута Борислав Балджийски се оказа на стрелкова позиция сам срещу Георги Китанов, но се засуети и не можа да отправи опасен изстрел и топката беше избита от голмайстора до момента Траян Траянов.

Но упорството на "белите" даде своя резултат. Това се случи в 15-та минута, когато столичани успяха да изравнят. Тогава Янис Карабельов изведе перфектно зад защитата Ивайло Димитров, който нахлу в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията, където беше оставен непокрит Балджийски и той с гърди от по-малко от метър направи 1:1.

От този момент нататък славистите бяха отборът, който диктуваше събитията на терена. Те имаха поредица от опасни атаки, които обаче не бяха завършени с попадение от Балджийски и Ивайло Димитров.

Димитър Пиргов също можеше да се разпише, но ударът му не намери целта. В 37-та минута обаче бранителят се реабилитира и направи обрата пълен. Тогава той засече с глава прекрасно центриране на Балджийски от пряк свободен удар и резултатът стана 2:1.

До почивката имаше още една хубава ситуация за гол пред гостите, когато в 42-та минута Георги Йомов мина като на парад през защитата на домакините и стреля от наказателното поле, но вратарят Георги Китанов беше на мястото си и спаси. Така почивката дойде с гол аванс на Славия.

След подновяването на играта варненци бяха далеч по-мотивирани и по-активни. Те тръгнаха смело напред в търсене на изравняването, но можеше да бъдат наказани в 53-та минута. Тогава Ивайло Димитров искаше дузпа за Славия, след като падна в наказателното поле след съприкосновение с Марк Клок, но Кабаков реши, че нарушение няма.

И само три минути след това натискът на Черно море даде резултат. Тогава страхотна атака завърши с попадение на Бакари, който беше влязъл на терена като резерва малко преди това. Той беше изведен перфектно от Матиа Курьор зад защитата, леко копна топката и прехвърли хвърлилия се в краката му Марио Кирев за 2:2.

В 62-та минута обаче можеше да има пореден обрат и Славия пак да поведе. Тогава Ивайло Димитров се измъкна зад защитата на Черно море и се озова сам срещу Китанов, но ударът му беше спасен с вещина от стража на домакините.

Веднага след това имаше възможност за "моряците" да поведат, когато Симеон Райков стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но сега Кирев се намеси великолепно и с една ръка изби.

Най-чистото положение за славистите до момента след втория им гол се откри пред Димитър Пиргов в 68-та минута. След хаос в защитата на варненци защитникът стреля от вратарското поле, но ударът му срещна горната греда.

Последва нов натиск на домакините, които имаха три страхотни възможности в следващите пет минути, но Симеон Райков, Матиа Курьор и Михаил Венков с удари от наказателното поле не можаха да намерят целта и топката летеше високо и встрани от вратата при ударите им.

"Моряците" продължиха да търсят активно третото попадение, но поредният пропуск беше дело на Бакари, който от вратарското поле стреля с глава при едно центриране, но топката мина над вратата.

Тази активна игра нямаше как да не донесе до нов гол и такъв наистина падна. Това се случи в 82-та минута, когато Тодор Паланков центрира прекрасно и от воле Бакари, макар и падайки, прониза Кирев за 3:2 с втория си гол в мача.

С това интригата в този мач приключи, защото столичани вече нямаха сили за нов обрат. За сметка на това Курьор и Дани Георгиев можеха да вкарат и още попадения за Черно море, но не намериха целта, а и Кирев беше на мястото си.

Така Черно море най-после записа победа и сложи край на серията си без успех. А с тези три точки сложи и под сериозна въпросителна аспирациите на съперника си за Европа. "Моряците" събраха 32 точки и временно са на петата позиция. Славия остава на четвъртата с 39 и изостава от местата за Лига Европа.