Отборите на Славия и Литекс не успяха да си отбележат гол в мача от 6-я кръг на А група. Двубоят завърши при резултат 0:0, като Литекс продължава да е без загуба в шампионата, но пропусна да излезе начело във временното класиране. Литекс остава на втора позиция с 12 точки в актива си, а Славия пък е на трето място с 11 точки. Начело е шампионът Литекс с 13 точки до момента.

Двата тима изиграха равностоен мач, като домакините имаха повече положения през първото полувреме и могат да съжаляват, че пропуснаха да запишат успех в София. На сметката на „белите“ бе едно от на най-чистите положения през второто полувреме, когато Антон Карачанаков можеше да реализира във вратата на Литекс.

Гостите обаче удариха греда в добавеното време на срещата, когато можеха да нанесат решаващ удар, но също не успяха.

Славия имаше преимущество през първото полувреме, като можеше да открие в 18-ата минута, когато Джереми Манзоро напредна опасно в наказателното поле, преодоля един защитник и бе близо до попадение, но останалите бранители на гостите се справиха. В 26-ата при остро центриране в наказателното поле на Литекс, Крачунов опита да отклони топката, но бе отсъдена засада.

Ловчанлии обаче също имаха своите шансове, като в 33-ата на стража на Славия Марио Кирев му се наложи да спасява вратата си, след страхотен изстрел на гостите.

Между 35-ата и 36-ата минута „белите“ пропуснаха нови възможности, като първо Карабельов напредна и опита да намери съотборник, но защитата на гостите пак се справи. Малко по-късно при чудесно включване от дълбочина на Франк Мбарга, той застраши вратата на Литекс, но отново не се стигна до попадение.

В края на полувремето обаче Данило Асприля бе на път да излезе сам срещу Марио Кирев, но Дечев се намеси навреме.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК:

След почивката в 56-ата минута Карачанаков центрира обещаващо, но ловчанлии се справиха в защита. Най-сериозният пропуск за „белите“ бе в 68-ата минута. Тогава Джереми Манзоро пусна в наказателното поле към Антон Карачанаков, който вече паднал на тревата, не успя да насочи топката.

Десетина минута по-късно Литекс пропусна отлична възможност, като при отлично подаване на Иван Горанов в наказателното поле на Славия, Йонсен опита да намери топката с глава, но в крайна сметка не успя да застраши вратата на домакините.

Последните минути бяха изключително интересни, като и двата тима бяха близо до гол.

В добавеното време на двубоя Данило Асприля нацели страничната греда на вратата, пазена от Марио Кирев. След пряк свободен удар, изпълнен от Асприля топката се отби от крак на защитник и удари гредата, а малко по-късно Карачанаков стреля опасно. В крайна сметка двата тима разделиха по точка след 0:0.

Стартови състави:

Славия: Maрио Кирев, Антон Карачанаков, Пламен Крачунов, Живко Атанасов, Диего Фераресо, Мартин Дечев, Емил Мартинов, Франк Мбарга, Янис Карабельов, Джереми Манзоро, Ивайло Димитров

Литекс: Винисиус Баривиейра, Иван Горанов, Рафаел Перес, Пламен Гълъбов, Страхил Попов, Красимир Станоев, Хенри Делгадо, Никола Колев, Арсенио Нунеш, Данило Асприля, Бьорн Маарс Йонсен