Обявеният за Играч на мача между Славия и Хасково нападател на столичани Петър Атанасов смята, че през следващия сезон в А група най-старият софийски клуб може да играе много по-сериозна роля.

„Белите“ приключват кампанията на 9-а позиция с 43 точки, които станаха факт след успех 1:0 над Хасково именно след попадение на Атанасов.

„Мисля, че много добре отиграхме гола. Ради ми подаде хубав пас, аз пуснах към Емил Стоев, който ми я върна и от дузпата беше лесно да я насоча във вратата“, каза 24-годишният футболист, за когото това бе първа награда в нашата анкета.

„Аз първият полусезон не бях в отбора, но мисля, че през втория играем много добре и мисля, че в крайното класиране за втория полусезон сме втори.“

Колкото до плановете на „белите“ през следващия сезон да се погледне по-сериозно към школата и младите футболисти изобщо, Атанасов сподели: „Това е пътят - налагане на млади български футболисти. Това е много добро решение на треньора.

„Само мога да се радвам, ако някой успее да направи трансфер. Надявам се през следващата година да имаме по-важна роля в първенството.“