Левски допусна конфузна загуба в дебюта на новия си наставник Люпко Петрович. "Сините" паднаха с 0:1 на "Герена" от Славия и вгорчиха края на сезона за феновете си в последното домакинство за тази кампания. 

Попадението за "белите" дойде в последните секунди на мача, а негов автор беше юношата на Левски Борислав Балджийски. С тези три точки най-старият столичен клуб запази шансове за четвъртата позиция в класирането и ще стиска палци ЦСКА да спечели Купата на България във вторник, за да може да играе в Европа. 

Домакините започнаха мача много активно и имаха по-опасните атаки в първите минути. Още в 3-та Георги Костадинов можеше да открие резултата, но ударът му не намери целта. "Сините" продължиха да атакуват и имаха още един шанс чрез Венци Христов, но не го оползотвориха. 

Най-добрата възможност за Левски дойде в 13-та минута, когато Мигел Бедоя изведе Венци Христов сам срещу вратаря, той стреля, но в последния момент Кирев изби с един крак. С това постави и началото на опасна контра за Славия. 

Всъщност това беше и най-чистото положение преди почивката, като тогава младокът Калоян Кръстев излезе сам срещу Йоргачевич и стреля покрай него, но ударът му се отклони от дясната греда и статуквото се запази. 

Така, въпреки интересното начало, мачът постепенно навлезе в русло, в което интересните положения бяха твърде малко. Битката се пренесе в центъра на терена, а бракът беше много. Играчите и на двата тима разчитаха или на самостоятелни пробиви, които бяха безплодни, или на центрирания и далечни изстрели, които също нямаха особен успех. 

Така се стигна до 29-та минута, когато отново "белите" имаха шанс да се разпишат. Борислав Балджийски слаломира през защитата на съперника и стреля от около 20 метра, но Боян Йоргачевич улови с плонж. 

Малко след това и "сините" отвърнаха, като след продължителна акция топката стигна до Роман Прохазка, който стреля от границата на наказателното поле, но паднал на земята защитник на Славия изби, макар и без да иска. 

Така с това се изчерпаха интересните ситуации до почивката. Веднага след нея левскарите пак започнаха по-активно и имаха доста шансове. Първо в 47-та минута удар на Роман Прохазка беше избит от Марио Кирев на голлинията. Само две минути след това и гол на "сините" беше отменен. 

Тогава Венци Христов стреля с глава след едно центриране от корнер и вкара, но Кабаков отмени гола. Реферът от Пловдив видя нарушение срещу играч на Славия, макар ситуацията да беше доста дискусионна. 

Между 60-та и 66-та минути бяха най-интересните минути в този мач. Първото беше за Левски, като ударът на Ради Цонев беше избит от Кирев. После пак левскарите имаха възможност, но Мигел Бедоя от пряк свободен удар беше отчаян от намесата на Кирев. 

Веднага след това последва контра за Славия, при която Балджийски стреля от дистанция, Йоргачевич изби, но право на крака на Емил Стоев, който от един метър стреля, но пак сърбинът изби. 

Малко след това и влезлият като резерва Ивайло Димитров имаше шанс да се разпише и да донесе успеха на тима си, след като се озова на хубава позиция срещу Йоргачевич, но стражът беше на място и отрази. 

Последните минути минаха под диктовката на Левски, като Джъстин Менголо, Мигел Бедоя и Венци Христов опитваха удари от дистанция, но Марио Кирев беше на мястото си. В крайна сметка попадения левскарите не вкараха. 

Те обаче получиха такова в последната минута на мача. Тогава Мартин Станкев намери непокрития Борислав Балджийски пред наказателното поле и юношата на Левски с мощен и плътен шут от там в близкия ъгъл на Йоргачевич не му остави шанс за реакция - 1:0. 

Така Славия изкова успеха и запази шансове за четвъртата позиция, след като я заема преди последния кръг. Но тя може и да не дава квота за Лига Европа, ако ЦСКА не спечели Купата на България във вторник. 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Максимилиан Карнер, Сърджан Лукин, Георги Костадинов, Франсис Нар, Джереми де Ноойер, Мигел Бедоя, Роман Прохазка, Радослав Цонев, Венцислав Христов;

Резерви: Александър Любенов, Атанас Кабов, Галин Ташев, Мехди Бурабия, Джъстин Менголо, Станислав Иванов, Бабатунде Адениджи;

Славия: Maрио Кирев, Абуд Омар, Димитър Пиргов, Никита Сергеев, Цветомир Панов, Владимир Семерджиев, Емил Мартинов, Калоян Кръстев, Емил Стоев, Георги Йомов, Борислав Балджийски

Резерви: Георги Петков, Димитър Буров, Стефан Велков, Янис Карабельов, Мартин Станкев, Сердер Сердеров, Ивайло Димитров.