Драма в края в скучен мач. Така може да се определи двубоят между Славия и Пирин, който завърши при нулево равенство, но гостите от Благоевград могат да съжаляват повече за изпуснатата победа. 

Те получиха дузпа в продължението на мача, но за пореден път изпуснаха. Венци Бенгюзов не можа да преодолее ветерана Георги Петков и статуквото се запази, а двата тима се оттеглиха с по точка, която е едва четвърта за "орлетата" и 16-а за Славия. Гостите остават на дъното, докато "белите" са 5-и. 

Двата тима направиха изключително скучно първо полувреме, в което почти нямаше чисти ситуации пред двете врати. Битката през него се водеше в средата на терена, а играчите опитваха с центрирания да затруднят противниковата отбрана. 

Все пак, благоевградчани започнаха по-активно в двубоя и Мартин Тошев можеше да открие резултата още в 3-та минута, но стреля слабо. Малко след това и Антон Карачанаков стреля за "белите", но беше неточен и не можа дори да намери очертанията на вратата. 

Гостите продължаваха да атакуват, а най-активен беше Тони Тасев. Тези усилия обаче се увенчаха само с един изстрел в очертанията на вратата на Георги Петков на Янко Сандански, но той беше прекалено слаб и ветеранът с лекота улови. 

Домакините поизравниха играта, но положенията просто липсваха. Най-чистото от тях дойде малко преди почивката, когато вратарят на Пирин Красимир Костов сбърка при една изчистена топка и я подари на Янис Карабельов, чийто удар обаче беше слаб и стражът улови, за да поправи грешката си. 

Така почивката дойде след много скука и без отбелязани голове. След подновяването на играта оборотите леко се вдигнаха, но положенията бяха все така малко. Най-чистото от тях дойде в 50-та минута. 

Тогава Цветомир Панов направи впечатляващ рейд, като премина през голяма част от терена и стигна до наказателното поле на Пирин. Той се озова на чиста позиция, но ударът му беше спасен виртуозно от вратаря Красимир Костов. 

След почивката на терена се появи звездата на "белите" Джереми Манзоро, който вдигна оборотите на тима си, но неговите пробиви завършваха със слаби удари, които Костов ловеше с лекота. 

"Орлетата" опитваха контри, при една от които претендираха и за дузпа за игра с ръка, но реферът не видя такава. Янко Сандански пък стреля от над 30 метра от пряк свободен удар, но Георги Петков улови. 

В заключителната четвърт на мача "белите" се хвърлиха по-здраво напред, а затова им помогна активната игра на Манзоро и влизането на мощния Матийо Мансе. Пред двамата се откриха страхотни възможности да отбележат, но защитата на Пирин се справяше, а вратарят Костов беше на мястото си. 

Манзоро не спираше да тормози защитата на "орлетата" и беше най-активният играч на терена. Хубавите му пробиви и центрирания обаче не намираха целта и така статуквото се удържаше. 

Така мачът вървеше към заслужено нулево равенство, но в последните секунди безумие на играча на Славия Владимир Семерджиев даде златен шанс за Пирин да поведе. Той фаулира в наказателното поле Тони Тасев и реферът даде дузпа. Младият играч на "орлетата" нямаше шанс да създаде опасност, но беше посечен и нарушението беше безспорно. 

Зад топката застана Венци Бенгюзов, който беше един от малкото играчи на благоевграчани, който не беше пропускал дузпа този сезон, но и той я пропиля, а Георги Петков изби удара му. Така двата тима взеха само по точка, а Пирин определено може да съжалява за изпуснатата победа.