Омар Абуд от Славия е първият футболист от Кения, който се подвизава по българските терени.

"Никак не е лесно за мен. Първо играх в Словения, после в Гърция, а сега съм част от Славия. Спортът в Кения се свързва най-вече с леката атлетика. Ние също имаме футбол, но проблемът е, че има твърде много корупция", коментира Омар Абуд пред Диема Спорт и продължи:

"Няма много прилики между двете страни. Животът в Кения е много по-лесен, но ако искаш да си професионален футболист, трябва да потърсиш друго място. Като приключа с футбола, ще се завърна в Кения и ще имам хубав живот."

"Имам някои приятели сред съотборниците си. У дома се чувам само със семейството си. Разликата между кенийския и българския футбол е в игрищата. В Кения има само 2-3 стадиона, тук терените са много по-добри", каза още Абуд преди двубоя на Славия с Ботев. и добави:

"Можем да играем в Лига Европа, 4 точки е разликата ни с Берое, но можем да завършим пред тях."

Двубоят Славия - Ботев от 32-я кръг на А група е в събота, 7-и май от 17.30 часа и можете да го следите в Gong.bg, да го гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и да го слушате по Дарик радио.

Според Омар, Неймар и Меси са двамата най-добри футболисти, но неговият любим футболист е Кристиано Роналдо.

"Мечтите ми са свързани с участието в отбор от Шампионската лига", категоричен бе футболистът на Славия.

"Когато бях малък, ядях кенийска храна, тя е по-вкусна. Имам приятелка в Кения, така че тук не мога да правя нищо", разочарова фенките си кенийският футболист.