Славия най-после счупи каръка у дома, и се наложи с 2:0 над Ботев Пловдив в първи мач от 14-я кръг в А група.

Славия успя да вкара гол на стадиона в "Овча купел" за първи път от пет мача насам, а и двете попадения паднаха в последните 10 минути от двубоя.

Ботев продължава неубедителните си изяви като гост, и регистрира четвърта поредна загуба навън.

С тази първа домакинска победа от първия кръга насам, Славия успя да излезе на четвърто място във временното класиране. "Белите" са с 22 точки в актива си, една по-малко от Литекс и две пред Берое, но преди тези два тима да играят своите срещи от кръга.

Ботев остана осми с 15 точки. Тимът игра без четирима основни футболисти, отстранени през седмицата по решение на треньора Шиляк.

Славия владееше инициативата през цялото време, и въпреки че Ботев стоеше добре в защита, гостите нямаха никаква идея в нападение.

Още във втората минута Карачанков центрира отдясно, Ивайло Димитров засече на шпагат на втора греда, Голас се подхлъзна, изби с една ръка, а Златков успя да изчисти на самата голлиния.

В 14-та минута Диего отне топката от Филипов по левия фланг на атаката на Славия, намери Атанасов в пеналта, а неговият удар от шест метра срещна страничния стълб.

Славия продължи да доминира, като Матийо Мансе непрекъснато тормозеше защитата на гостите, а единствено от статични положения и изсипани топки в пеналта Ботев се опитваше да създаде някакви ситуации.

Нито едно чисто голово положение не се откри пред пловдивчани преди почивката, а през второто полувреме почти нищо не се промени.

Димитър Алексиев влезе като офанзивна смяна за Ботев в началото на втората част, но Иван Колев включи Джереми Манзоро и Иван Вълчанов като отговор.

Чак в последните 10 минути от мача обаче се стигна до промяна на резултата, и Славия най-после зарадва феновете си с гол.

В 81-та минута след добро центриране на Карачанаков отдясно, Ивайло Димитров с глава от непосредствена близост откри резултата. Две минути по-късно "белите" решиха всичко, с втори гол. Отново Карачанаков отдясно изработи гола, като намери Манзоро, а Голас падна встрани. Манзоро се обърна и шутира в празната врата за 2:0.

Това бе и всичко в двубоя, като Ботев, чак след като получи двата гола, погледна към Марио Кирев, но нямаше сериозен шанс да стигне до попадение или пък равенство.