Пирин постигна изненадваща победа с 2:1 над Славия на стадиона в столичния квартал "Овча купел" в двубой от 29-ия кръг на А група.

Борислав Балджийски откри резултата през първото полувреме, но с две попадения на Мартин Тошев през втората част "орлетата" стигнаха до пълния обрат и първата си победа като гости през този сезон.

Успехът бе и първи за Пирин в последните 8 мача като трите точки са много важни за отбора на Наджи Шенсой в битката за оцеляване. С тях тимът от Благоевград вече има аванс от 3 точки пред конкурента си на дъното Монтана.

В същото време пък Славия се отдалечи от възможността да се класира за евротурнирите през следващия сезон. "Белите" остават четвърти като вече са на 3 точки зад третия Берое.

След спокойни първи 10 минути, Борислав Балджийски отправи първия удар към двете врати в 11-ата минута. Още в следващата атака пък Балджийски съумя да открие резултата. Халфът пое топката отдясно на вратата в наказателното поле и от сравнително малък ъгъл с чудесен изстрел вкара в далечния горен ъгъл на вратата.

Първата по-добра възможност за гостите бе в 21-ата минута, в която Александър Дюлгеров стреля мощно от воле, но Георги Петков демонстрира класа и спаси.

В 34-ата минута Стилиян Николов можеше да си отбележи автогол при опита си за пас назад с глава към Красимир Костов. Вратарят все пак спаси.

Пирин имаше отлична възможност за изравняване в 36-ата минута, когато Тони Тасев се отскубна абсолютно сам в половината на Славия, но в последния момент си поведе лошо и не успя да стреля.

"Орлетата" започнаха втората част значително по-добре и в 57-ата минута стигнаха до изравняването при първата си по-сериозна опасност. Мартин Тошев се измъкна от бранителите на Славия, възползва се от отлично центриране в наказателното поле и с глава вкара за 1:1.

Гостите съумяха да стигнат и до пълен обрат в 72-ата минута. Пирин организира добра контра атака, при която Тони Тасев подаде към Тошев на границата на наказателното поле, а нападателят реализира с прецизен удар в ъгъла.

До края на мача Славия така и не успя да създаде солиден натиск пред вратата на съперника и закономерно не стигна до изравняване. Феновете на тима изпратиха своя отбор с викове "Горчиво" и "Мафия".

Тежък сблъсък между Даниел Младенов и Абуд Омар в добавеното време доведе до втори жълт и съответно червен картон за Младенов, за когото по-лошата новина бе тежката контузия, която получи. Първоначалните съмнения са за скъсани връзки.