Отборът на Славия победи Локомотив Пловдив в 23-я кръг на А група. Двубоят бе първи за двата тима във втората шестица на шампионата, а „белите“ победиха с 3:0 с попадения на Петър Атанасов в 35-ата минута и на Радослав Василев в 51-ата и 54-ата минута.

Славия записа 26-а точка на деветото място във временното класиране, а Локомотив остава с 20 точки на десета позиция в А група. Това бе шесто поредно поражение за пловдивчани в първенството.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА:

Още в началото на двубоя, треньорът на гостите Христо Колев бе принуден да замени един от титулярите си след травма на Венелин Филипов.

Славия пък изигра добър мач, като заслужено стигна до успеха срещу Локомотив. Още в първите минути „белите“ можеха да открият резултата, но Димитър Везалов не успя да уцели вратата, след като засече топката при центриране в наказателното поле на съперника. Две минути по-късно Диего Фераресо намери Радослав Василев, който стреля, но встрани от вратата на Йордан Господинов.

Първият гол за Славия падна в 35-ата минута, когато защитата на Локомотив Пловдив не успя да изчисти топката в наказателното поле, Радослав Василев се опита да се пребори за топката и тя стигна до Петър Атанасов, който се оказа на точното място и реализира за 1:0 в полза на домакините.

Славия срещу Локо Пловдив

източник: LAP.bg, Илиян Телкеджиев

Гостите опитаха да реагират, като в 40а-ата минута Димитров центрира, Мартин Камбуров изпревари Пламен Крумов, но не успя да нанесе добър удар към вратата на „белите“. Две минтуи по-късно домакините пък удариха греда. Фонсека изпрати топката в десния стълб на вратата на Господинов.

След почивката Славия овладя напълно контрола върху срещата и два гола за 3 минути отказа съперника. В 51-ата Радослав Василев получи хубаво извеждащо подаване, преодоля Диян Молдованов и порази вратата на Йордан Господинов за 2:0 в полза на домакините. Ради Василев отбеляза втори си гол в мача в 54-ата минута, след като отново получи добро извеждащо подаване, този път от Петър Атанасов.

Славия срещу Локо Пловдив

източник: LAP.bg, Илиян Телкеджиев

„Белите“ продължиха да атакуват и в 67-ата минута Петър Атанасов обаче пропусна да направи резултата 4:0, а пет минути по-късно Диего Фераресо напредна отлично и стреля, но уцели дясната греда на вратата пазена от Данчо Господинов.

В 84-ата минута домакините отново вкараха топката във вратата на Локомотив Пловдив, но попадението на Крум Стоянов не бе зачетено заради спорна засада. В крайна сметка Славия записа успех с 3:0 над Локомотив Пловдив.