Ръководството на Левски публикува остра декларация по повод съдийството на Георги Кабаков в дербито със Славия, завършило 1:0 за "белите".

От клуба изразиха възмущението си от отсъжданията на Кабаков и поискаха Кабаков да не получава повече наряди за двубоите на Левски.

Вижте текста на декларацията без редакторска намеса:

Ръководството на ПФК Левски изразява своето възмущение относно отсъжданията на главния съдия Георги Кабаков по време на двубоя със Славия от ХХXV-я кръг на А група.

Във въпросната среща бе отменен чист гол на нападателя Венцислав Христов за несъществуващо нарушение и бяха отсъдени редица спорни нарушения в ущърб на Левски.

Тези действия на Георги Кабаков в последствие се оказаха ключови и за крайния изход на срещата. Твърдение, което бе потвърдено от многократните видео повторения на телевизиите.

Не знаем дали отсъжданията са плод на качествата на въпросния съдия или преднамерени решения срещу клуба, но намираме тенденциозност в действията спрямо ПФК Левски.

В същото време отправяме питане към съдиската комисия защо в последните четири срещи между Левски и Славия в три от тях е назначаван Кабаков?

Заявяваме категорично, че не желаем Георги Кабаков да бъде назначаван повече за съдия на двубои на ПФК Левски.

Ръководството и спортно-техническият щаб се обръщат към БФС и прилежащите му комисии с твърдата позиция съдийските отсъждания да се ръководят от случващото се на терена, а не от външни фактори.