Отборът на Черно море записа първа победа от началото на сезона в А група, след успех над Славия в София с 1:0. Попадението бе дело на Вилиян Бижев в 17-ата минута, а това бе и първо поражение за домакините, които до тук бяха победили Локо Пловдив и Пирин. Варненци пък натрупаха 4 точки в актива си, след като имаха само една при хикса с Пирин в първия кръг.

Двата тима направиха интересен мач, като влязоха в здрава битка от самото начало на двубоя, като варненци превъзхождаха съперника и имаха още шансове за гол, освен победното попадение. Гостите приключиха с човек по-малко след директния червен картон на Мехди Бурабия в 85-ата минута, а срещата ще се запомни и с няколко спорни момента.

Гостите влязоха малко по-добре в мача, а още в 9-ата минута на треньора на домакините Никола Спасов му се наложи да направи принудителна смяна след контузия на Костадин Дяков, който бе заменен от Емил Мартинов.

В 13-ата минута Вилиян Бижев опита удар с глава след центриране на Симеон Райков, но не затрудни вратаря на Славия Георги Петков. Само четири по-късно, в 17-ата гостите излязоха напред в резултата. Вилиян Бижев реализира за 1:0 за Черно море, след като получи чудесен пас от Матиас Курьор, възползвайки се от грешка на Пиргов в защитата на “белите”.

Домакините реагираха веднага и тръгнаха по-активно в атака, като на вратаря на Черно море Георги Китанов му се наложи да излиза и за избие топката извън наказателното поле, изпреварвайки Ивайло Димитров.

В 26-ата минута Джереми Манзоро проби и опита да намери съотборник в наказателното поле на Черно море, но не се стигна до по-сериозна опасност.

Две по-късно Бижев излезе сам срещу Петков при контра атака за варненци, но преди това прозвуча сигнал от рефера Владимир Вълков, заради нарушение на Матиас Курьор срещу Диего Фераресо.

В самия край на първото полувреме бе и най-спорната ситуация за първите 45 минути. Марк Клок извърши груб фаул Емил Мартинов. Клок вдигна високо крак в единоборство и закачи главата на Мартинов, но получи само жълт картон, а домакините претендираха за червен.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК:

Второто полувреме стартира със страхотна възможност на Черно море. В 50-ата минута Бижев се озова в удобна позиция и опита технично да преодолее Георги Петков, но стражът на Славия спаси вратата си. Две минути по-късно Петков предизвика напрежение, след като изрита топката в гърба на Матиас Курьор, след като трябваше да вкара топката в игра. Съдията Вълков прецени да не показва жълт картон на стража.

Черно море пропусна нова отлична възможност да увеличи преднината си в 60-ата минута. Матиас Курьор овладя топката след грешка на Франк Мбарга и се откъсна сам срещу Георги Петков, но загуби баланс и вратарят се справи.

Най-добрата възможност за Славия от началото на двубоя дойде в 65-ата минута, когато Ивайло Димитров отправи удар от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Георги Китанов. “Белите“ натиснаха по-сериозно и три минути по-късно застрашиха вратата на съперника. При центриране отдясно обаче никой от домакините не успя да засече.

Последните десетина минути бяха изключително интересни, като първо в 81-ата Джереми Манзоро опита директен обстрел на Китанов и вратарят изби в корнер, а след изпълнението му имаше претенции за игра с ръка.

В следващата атака Черно море направи нов куриозен пропуск, след като Георги Петков излезе необмислено извън наказателното поле и бе преодолян. Стенио овладя и стреля, но не успя да уцели вратата на Славия.

Черно море остана с човек по-малко в 85-ата минута. Диего Фераресо първо удари с ръка Мехди Бурабия при единоборство, а после Бурабия ритна съперника и получи директен червен картон.

Варненци пак бяха на косъм от второ попадение в 88-ата минута, когато след удар на влезлия като резерва Живко Петков топката мина на сантиметри пред голлнията, след като се отби от гредата.

В добавеното време Славия имаше шанс да изравни, като Иван Вълчанов пусна към Живко Атанасов, който стреля, но не успя да реализира и в крайна сметка Черно море записа първи успех за сезона, а Славия първо поражение.

Стартови състави:

Славия: Георги Петков, Костадин Дяков, Димитър Пиргов, Живко Атанасов, Диего Фераресо, Цветомир Панов, Иван Вълчанов, Янис Карабельов, Петър Атанасов, Джереми Манзоро, Ивайло Димитров

Черно море: Георги Китанов, Михаил Венков, Траян Траянов, Стефан Станчев, Мехди Бурабия, Стенио, Тодор Паланков, Марк Клок, Симеон Райков, Матиа Курьор, Вилиян Бижев