Отборът на Левски приема Славия с единственото този сезон столично дерби в А група. „Сините“ влизат в двубоя с амбиции за първото място във временното класиране, като при победа възпитаниците или равен, възпитаниците на Стойчо Стоев ще излязат еднолично на върха.

В момента Левски заема третото място в таблицата с равен брой точки с Литекс и Лудогорец. И трите тима имат по 31 точки, но „оранжевите“ и шампионите са с мач повече.

Дербито между Левски и Славия е днес от 17,45 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и може да го наблюдавате пряко в ефира на Diema Sport 2, както и платформата Gong Play.

Наставникът на „сините“ Стойчо Стоев изрази притеснения относно „късата“ скаймейка, с която разполага и промените, които ще се наложи да прави в състава си най-вече в защита. Централният бранител Максимилиан Карнер пропуска срещата заради наказание, но в редиците на домакините се завръща Георги Костадинов, който е на линия, след като изтърпя санкцията си срещу Пирин в миналия кръг.

За „белите“ под въпрос до последния момент ще бъде звездата на тима Жереми Манзоро, който се оплаква от болки в кръста. Французинът играе отлично срещу Левски, като до този момент има четири гола на сметката си срещу „сините“. Със сигурност аут от двубоя е дефанзивният халф на Славия Емил Мартинов, който с контузия.

Вероятни състави

Левски: Йоргачевия, Минев, Белаид, Милиев, Миланов, Костадинов, Де Ноойер, Краев, Гаджев, Прохазка, Диаби

Славия: Петков, Панов, Ст. Велков, Пиргов, Диего, Карачанаков, Дяков, Семерджиев, Стоев, Ив.Димитров, Мансе

По-рано днес ще се изиграе и друг двубой от А група между опашкарите в класирането Монтана и Пирин Благоевград. Мачът в Монтана е от 14,15 часа днес и него също може да наблюдавате пряко по Diema и Gong Play.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS