След 4 поредни загуби в А група, Славия най-сетне се върна на победния път след мъчен успех с 1:0 над Хасково в дербито на дъното в класирането.

Мачът на стадиона в квартал „Овча Купел“ не бе от особено високо качество като пред около 300-400 зрители „белите“ изобщо не впечатлиха с играта си, но все пак стигнаха до важната победа след гол на Радослав Кирилов през второто полувреме. По този начин Славия се измъкна от зоната на изпадащите, където пък вече компания на Хасково ще прави Локомотив Пловдив.

Първите 30 минути преминаха в спокойно темпо, без особени голови положения, като все пак Славия бе отборът, който повече задържаше топката.

В последната третина на първото полувреме „белите“ стигнаха до някои по-опасни положения, но пък Хасково бе по-близо до гола в 43-ата минута. Лозев центрира опасно, Дончо Атанасов овладя топката и стреля, Георги Петков се намеси с крак, след което топката срещна напречната греда и излезе в корнер.

В добавеното време пък Мишел Платини стреля с глава от отлична позиция, но в аут.

Домакините стигнаха до ценния гол чак в 73-ата минута, в която топката бе свалена с глава към влезлия като резерва Радослав Василев, който от близка дистанция стреля в долния ляв ъгъл за 1:0, което се оказа и крайният резултат в двубоя.

В класирането Славия е на 10-о място с 8 точки, докато Хасково остава на последна позиция с 4.