Славия представи два уникални проекта, свързани със стогодишнината на клуба.

Трите книги, издадени от Обществен комитет "100 години Славия", са събрани в един луксозен тритомник със специална опаковка.

Трите диска, направени за вековния юбилей на "белите", също са събрани в луксозна номерирана кутия. Двете серии са лимитирани и са от само по 100 бройки всяка.

Номерираният тритомник включва книгите "Хрониките на Славия" с автор Николай Кръстев (излязла през 2013 година), алманах "100 години Славия" (2014 година), дело на колектив от 17 автори и "Един век футбол в бяло" (2015 година) с автор камен Огнянов. Книгите от лимитираната серия от само 100 бройки са с нови специални корици, номерирани от 1 до 100.

Мултимедийният проект, също по формулата 3 в 1, е събрал в номерираната серия DVD с грандиозния концерт на 10 април 2013 година в зала 1 на НДК, CD с "Белият албум", съдържащ песни на хор Славия, хитове на Импулс, Спринт, Йордан Караджов, МеХеХе и на сборна рокформация за "белите", песни на агитката, както и DVD с документалния филм Вековна Славия на Андрей Слабаков, който започва със специална възстановка на основаването на белите на 10 април 1913 година. Във второто DVD бонус е видеохрониката от всички събития, отбелязали стогодишния юбилей.

Представянето се състоя в Музея на спорта на националния стадион "Васил Левски". На него присъстваха президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, изпълнителният директор на клуба Веско Събев, както и треньорите на първия отбор Иван Колев, Ангел Славков и Радостин Станев.

Легендите на "белия" клуб Димитър Ларгов и Михаил Мишев също бяха сред гостите на събитието. То беше уважено и бившия треньор на женския баскетболен отбор на Славия - Георги Божков.