Славия приема Пирин в неделя, 23-и октомври от 17.30 часа в мач от 11-я кръг на Първа лига. Двата отбора се намират в средата на класирането и търсят постоянство в представянето си. „Белите“ се нуждаят от победата в двубоя, за да се отдалечат от опасната зона, докато при успех на „орлетата“ те ще се приближат до първата шестица. 

Двубоя може да проследите в Gong.bg, както и да го гледате в GONG PLAY и по DIEMA SPORT.

Славия е с най-слабата защита в първенството – 20 допуснати гола от началото на сезона или средно по 2 на мач.

Пирин допусна гол във всичките си гостувания от началото на сезона.

Славия спечели последните си два домакински мача и вкара 8 гола в тях.

Пирин е в серия от шест поредни шампионатни мача без равенство. Отборът не е допуснал загуба в последните си пет гостувания на Славия.

Групата на Славия за мача срещу Пирин: Георги Петков, Марио Кирев, Петко Христов, Андреа Христов, Димитър Буров, Георги Пашов, Абуд Омар, Георг Илиев, Емил Мартинов, Владимир Семерджиев, Янис Карабельов, Иван Минчев, Божидар Васев, Мартин Станкев, Николай Димитров, Сердер Сердеров, Валери Домовчийски, Калоян Кръстев.

Контузията на Тони Тасев се оказа сериозна и той със сигурност пропуска неделния мач на Пирин Бл срещу Славия в София. В сряда младежкия национал мина ядрено магнитен резонанс и наставникът Стефан Генов потвърди ,че Тасев е със сериозна травма и няма да играе срещу белите.

Тасев бе контузен от румънски бранител по време на евроквалификацията за младежи през миналата седмица в Стара Загора. Той игра миналия петък срещу Лудогорец, но в края на мача почувства болки и бе заменен.

Напълно възстановен вече е титулярният централен бранител Стилиян Николов и той ще бъде на разположение на Стефан Генов за неделния двубой. Изтече и наказанието на Тодор Траянов и той се завръща в групата за мача със Славия.

„Очаквам много труден мач, защото домакините също претърпяха загуба в предния кръг и сега ще се опитат да наваксат загубеното. Славия обикновено има по- големи амбиции и моментното им състояние не отговаря на тях, което пък предполага, че няма да има подценяване от тяхна страна на предстоящия двубой“, заяви Генов.

„За нас по- важното е да неутрализираме играта на опитните Валери Домовсчийски и Николай Димитров и в същото време да използваме всички шансове, които ще имаме, за да постигнем добър резултат“, допълни старши треньорът на Пирин.

Славия заема десетата позиция във временното подреждане с 10 точки в актива си, а Пирин е осми с 13 точки към момента.