Нефтохимик най-после сложи точка на черната серия от загуби и победи един от преките си конкуренти в долната половина на таблицата Славия. Бургазлии надделяха с 2:0 за първия си успех от мача с Берое насам, който беше първи и под ръководството на новия наставник Христо Янев в елита. 

Венци Христов се разписа точно преди почивката, а малко след нея това стори и Емануил Манев, за да сложи точка на спора и да обезвери тотално беззъбите гости от столицата.  

Мачът започна тромаво и без опасности пред двете врати в самото начало. В 9-та минута дойде и първата ситуация в него, но тя беше по-скоро епизодичен момент. След пробив на Валери Домовчийски топката стигна до Сердер Сердеров и той стреля, но вратарят Янко Георгиев изби. 

Омар Абуд и Николай Димитров също имаха изгодни ситуации за "белите", но и те бяха разконцентрирани и стреляха слабо или неточно. Първият шанс за "шейховете" дойде в 14-та минута, когато след самостоятелен пробив Николай Дюлгеров стреля на сантиметри встрани от вратата. 

Последваха скучни минути и следващият реален шанс дойде едва в 30-та минута и той беше отново за домакините. Станислав Маламов направи самостоятелен пробив и стреля, но топката мина буквално на сантиметър встрани от сглобката на вратата. 

Мачът вървеше към логично нулево равенство преди почивката, но малко преди края на частта изригна Венци Христов. Бившият нападател на Левски получи пас от Дюлгеров встрани от наказателното поле, развинти Абуд Омар и стреля силно в близкия ъгъл на Марио Кирев. Топката мина между ръцете му и се оплете в мрежата му за 1:0 в полза на бургазлии. 

Така почивката дойде при гол аванс на домакините, а малко след подновяването на играта всичко като интрига приключи. В 53-та минута Йордан Йорданов намери Емануил Манев зад защитата, той финтира Андреа Христов и останал сам срещу Кирев се разписа за втори път. 

Последваха минути, в които "шейховете" без особен проблем успяха да устискат мижавия натиск на Славия до средата на втората част. Най-чистата ситуация за "белите" дойде едва в 65-та минута. 

Тогава Николай Димитров получи право да изпълни пряк свободен удар от около 20 метра, като след изпълнението му топката кацна на горната греда. Това бяха и минутите, в които гостите от столицата се посъбудиха и само две минути след това и Сердер Сердеров пропусна, след като от 7-8 метра прати топката на сантиметър встрани от вратата. 

Но този порив на "белите" беше временен и не се затвърди в последните минути. Бургазлии успяха да удържат ситуациите, в които столичани тръгваха напред и заслужено се поздравиха с трите точки. 

Това беше втори успех за тях в този шампионат след победата над Берое преди няколко кръга. Това е и първата победа на Христо Янев начело на "шейховете" в първенството. Славия пък остава с 10 точки в средата на таблицата. Нафтата вече има 7 и се измъкна от дъното.