Отборът на Монтана посреща Славия в първи мач от 5-ия кръг на Първа лига. Двата тима изпитват сериозни трудности от началото на шампионата и все още не познават вкуса на победата. Монтана има в актива си една единствена точка, спечелена при визитата на Левски на стадион „Георги Аспарухов“ в София, когато двата тима не успяха да си отбележат гол. Тимът на треньора Стевица Кузмановски остава единственият в елита, който все още не се е разписвал в противниковата врата и логично заема предпоследното място в подреждането.

Положението в лагера на Славия не е никак по-цветущо, като „белите“ са окупирали твърдо последната позиция, като до този момент възпитаниците на руския специалист Александър Тарханов нямат дори спечелена точка. Тимът от Овча купе регистрира четири поражения и цели 11 гола във вратата си.

Двубоят между последните два тима в класирането ще се играе на стадиона в Ловеч, където Монтана домакинства от началото на сезона. Рефер на срещата ще бъде Георги Кабаков, а мачът може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY. Срещата започва в 19 часа.

Вероятни състави:

Монтана: Иванов, Шоко, Михов, Трифонов, Дяков, Иван Иванов, Чипев, Генов, Атанасов, Маркиньос, Петков

Славия: Кирев, Пашов, Бранеков, П.Христов, Омар, Маринов, Васев, Йомов, Балджийски, Сердеров, Кръстев

В 21,45 часа тази вечер стартира и втория двубой от кръга, който противопоставя отборите на Берое и Пирин Благоевград. Тимът на Александър Димитров ще търси реванш пред своите фенове за изненадващата загуба от новака Нефтохимик в миналия кръг.

Очаква се в отбора на домакините да се завърне бразилецът Евертон Джилио - Том, който не започна в двубоя срещу бургазлии миналата седмица.

В същото време наставникът на гостите от Пирин Стефан Генов изрази надежда, че възпитаниците му ще затвърдят добрите впечатления от мача с ЦСКА-София, в който „орлетата“ спечелиха точка, а равенството коства поста на наставника на столичани Христо Янев, който хвърли оставка.

Двубоят между Берое и Пирин Благоевград също може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.

Вероятни състави:

Берое: Макенджиев, Василев, Иванов, Миланов, Пенев, Като, Том, Милисавлевич, Божилов, А.Василев, Почански

Пирин: Кр. Костов, Башлиев, Сандев, Ханс, Кощърна, Старокин, Костадинов, Костов, Тасев, Благов, Вл. Златинов