Старши треньорът на Славия Александър Тарханов похвали голяма част от младите си футболисти въпреки загубата от ЦСКА-София с 0:2 в първия кръг от Първа професионална футболна лига. Руският специалист обаче доста загадъчна отказа да коментира защо една от големите надежди на тима – Стефан Велков – остана извън групата за срещата.

„Разполагам с доста млади играчи, а се видя, че ЦСКА е с доста по-опитни футболисти. Първите 30 минути на мача беше доста трудна играта за нас, но после започнахме да компенсираме. Видя се, че и ние имахме своите шансове“, коментира Тарханов.

„Тенденцията продължава – залагаме на млади играчи. Появи се още един – Петко Христов в централната зона на отбраната. Той направи добър тандем с Бранеков. Ето го и Йомов, който показа хубави неща. Струва ми се, че Димитър Буров беше малко травмиран. Сами разбирате, че за нашия отбор беше много трудно да играе в зоната срещу Диого Виана, който вкара двата гола“

„Стефан Велков?Той ще бъде в отбора от понеделник. И аз не знам причината, поради която не е в отбора“, завърши Тарханов.

„Стремим се да играем агресивен футбол. Прави впечатление и се вижда, че Славия се старае да постигне това.“

"На нашия президент му се искаше да бием, това е нормално. Ето обаче, че футболът е една друга реалност. Аз не смятам, че загубихме в един мач, в който сме били напълно безпомощни. Иначе виждате: минуси много - и в защита, и в атакуващ план. Това са проблеми, които трябва да ги решаваме в тренировките."

"На нас ни хареса да се представяме в европейски срещи и в Европа. Това е една постоянна цел. Апетитът идва с яденето."