Членът на Изпълкома на БФС и президент на Славия Венци Стефанов отново се върна на темата с отнетия лиценз на ЦСКА и изхвърлянето на клуба във В група. Според него, това е напълно логично и закономерно, защото "червените" висят с много пари към държавата. 

"ЦСКА загроби държавата, а не държавата да им е виновна нещо на тях. Техният рев ми прилича все едно Цветан Василев да поздрави по радиото всички измамени от КТБ с песента "Сиромах съм, сиромах". Държавата в никакъв случай не е виновна за случилото се с тях."

"Виновни са всички онези, които приемаха залози по марката, както и всякакви договори. Но виждате, че и без петел съмва, нали. Как да го запазят този лиценз с такива задължения. Във ФИФА и УЕФА си има ясни правила и те трябва да се спазват - когато харчиш повече, отколкото печелиш, изгаряш."

"Сигурно, ако всеки си предяви претенциите към ЦСКА, задълженията ще стигнат и 50 млн. В този клуб имаше разхищение на пари, пилеене на средства, безумни щабове от по 50-60 души. Докато ние в Славия например си правим сметката", сподели в типичния си стил Стефанов в предаването "Тази сутрин". 

Той не пропусна да засегне темата и около другия столичен гранд Левски. При "сините" също беше турбулентно през юни, като там след 17 години в клуба от управлението се оттегли Тодор Батков. 

"За Тодор Батков мога да говоря само с уважение, защото е дал много на Левски. Но грешката му беше, че допусна феновете да му се месят. А му трябваха сериозни финансисти. Сега знам, че Иво Тонев е в управата, но нищо конкретно от него не съм видял още."

"Колкото до Делян Пеевски, не мисля, че някога публиката на Левски ще позволи ДПС да участва в управлението на клуба. Все пак Васил Левски е идолът на българската революция. Ако Пеевски иска да дава пари като частно лице, няма лошо, но не и когато това е през ДПС", сподели още босът на Славия.