Старши треньорът на Славия Иван Колев се присъедини към Венци Стефанов в недоволството си от играта на играчите в бяло при успеха с 1:0 над Хасково. Специалистът все пак похвали своите възпитаници за вложеното усилие да стигнат до победата.

„За мен големият проблем сега е този страх, това напрежение у футболистите. Желанието им да не сбъркат, а по този начин притъпяват атаката. Те заслужават поздравления за старанието, което вложиха. Не говоря за качеството на играта, а за усилието, което вложиха. Защото не е лесно след такава серия да надскочиш цялата тази ситуация и да победиш“, каза Колев.

„Хасково нормално се защитаваха добре и с повече хора. Те нямаха положения с изключение на 1-2 през първото полувреме.“

„А група е истинска мелница, дори в психологически аспект. Един професионален футболист, ако не може да играе под напрежение, той не е за професионалния футбол. Трябва да ги превъзмогват тези неща.“

„Нещата са проблематични от психологически аспект. Трудно ми е сега да кажа какво ще ни е лицето срещу Лудогорец. Излизаме срещу изключително силен за българските стандарти отбор и трябва да поработим доста, за да покажем добро лице. Върху всичко трябва да се работи“, допълни Колев.