Голмайсторът на Славия Мишел Платини беше изключително огорчен след загубата с 1:3 от Черно море в София, с която се откри 9-ия кръг на родната А група.

Бразилецът заяви, че за първи път в кариерата си играе в отбор, който записва 6 поредни загуби, в които успява да отбележи едва един гол. Преминалият през Черноморец, ЦСКА и Лудогорец футболист заяви, че футболистите на „белите“ трябва да компенсират с желание там, където не им достига техника или тактика, иначе по-добре да се отказват от професионалния футбол.

„За този мач аз поемам вината, защото ако бях си вкарал положенията, двубоят ставаше различен. Аз приемам вината, защото съм човекът, който да свърши работата отпред, но не можах“, критичен бе и към самия себе си Платини.

„Пак казвам - ако си бяхме свършили работата в нападателите, щяхме да бием с 3:2 или 2:1. Вината е моя.“

„Аз мисля, че когато не става с техника, с тактика, трябва да бием с желание. Трябва да има желание за победа и затова се ядосва президентът. И той е прав. Не знам защо другите нямат желание. Ще видим. Сега ще говорим, нещо трябва да се направи. Аз съм бил в много отбори през моята кариера, но досега не съм бил в отбор, който в 6 мача да не може да победи и да вкара само 1 гол.“

„Не мисля, че Черно море беше по-добър от нас, но желанието го имаше при тях. Вижте как те играят на „Тича“ – борят се докрай. И ние така трябва. Сега имаме мачове срещу Хасково и Черноморец. Трябва да се отказваме от футбола, ако не победим. Как може така? Това е срам, това е срам!“, завърши Платини.