Класическа музика, валс, виенски бал.

Така защитникът на Славия, и един от най-перспективните български футболисти изобщо, Стефан Велков се подготви за първия мач от пролетния полусезон.

Младият талант "открадна" час и половина от лагера преди срещата с Черно море, за да се отдаде на танци и благотворителна дейност.

След като получи специално разрешение от президента на Славия и старши треньора на тима, Стефан прекара въпросния час и половина в "София Хотел Балкан", с фрак и папийонка, и красива дама до себе си.

Иначе казано - на Виенския бал в София, организиран под патронажа на посланика на Австрия Роланд Хаузер и на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Възпитаникът на 91-ва Немска гимназия бе сред избраните от елитните училища в столицата, които танцуваха валс на благотворителното събитие.

Ето какво ни разказа Стефан Велков за преживяването: "Президентът и старши треньорът ми разрешиха да участвам на благотворителен виенски бал. От четири месеца репетираме за този бал, и датата бе предизвестена отдавна, че е 21 февруари. Мачът ни бе изместен за 21, но те проявиха разбиране и ме пуснаха за час и половина. Това е ежегоден бал, дебютанти, които са представяни в обществото, и така се набират средства за различни благотворителни кампании."

Валс и футбол? "Исках да се науча да танцувам, и ми действаше разтоварващо след мачове и тренировки. Имам още 15-20 години футбол. Ще продължа да се занимавам и с танците, действа ми много добре. Да, повечето футболисти са свързвани с чалготеките, но има и други футболисти освен мен, които харесват всякаква музика."

Събраните пари? "Кувертите бяха по около 200 лева, а имаше доста хора, така че според мен са се събрали доста пари."

Часове след валса, Стефан се справи добре и с другата си задача и защитата на Славия не пусна гол за 0:0 срещу Черно море, а Велков отново бе в действие час и половина - пълни 90 минути.

Снимки: In Life