Домакинът на белите Емил Петрунов имаше изпитания, за които едва ли е подозирал, че ще му се случат по време на контролата Славия – Ордабашик. Наложи му се да спасява топки и то не къде и да е, а в мочурливата, направо блатиста местност зад двете врати на терена, където играха българи и казахи.

Още не бяха изминали и 20 минути и футболист на Славия би шут, който прати топката над вратата на Ордабашик, но и над ниската ограда на терена. Така топката, собственост на белите, се озова на около 15- 20 метра на вътре в мочурището.

Домакинът на белите, който вече 13 години работи в клуба, не видя къде отиде топката, но веднага разбра, че ще се наложи да навлиза в тресавището. След като пратеникът на Гонг му каза в каква посока е горе-долу топката той навлезе във водата. Бързо разбра, че навлиза в блатиста местност, на която растителността предаваше зелен цвят, но отдолу бе вода и кал. Топката въобще не се виждаше.

Докато белите вкарваха гол след гол, бате Емо нахлузи два найлона на краката си и навлезе в блатото. След малко търсене той откри топката и я вдигна победоносно.

В същия момент казах прати друга топка в блатото зад другата врата. Емил Петрунов отиде да я спасява и нея. Ходенето в тинята изисква физически усилия и домакинът още не си беше починал след спасяването на втората топка, когато трета топка бе пратена от бял футболист пак в мочурището. Този път спасяването бе по-трудно, защото никой не видя къде точно падна кълбото. Лутането в блатото продължи повече.

Накрая „блатния” човек и домакин на Славия Емил Петрунов спаси и тази топка и доволен изгледа мача. Белите победиха с 4:1, а и „не дадоха фира” нито една топка. Бате Емо сигурно се е почерпил едно питие за победата, а и за добре свършената от него спасителна работа…