Странна среща на странно място. Странно и запознанството. Гонзо се запозна с… Гонзо. Как така ли? Не. Не като в приказките.

Имало едно време един футболист, на който прякора му от малък бил Гонзо. Този футболист и днес играе за Левски и се казва Георги Иванов. По това време имало и друг футболист със същия прякор – Гонзо. Този футболист се казва Николай Вълев и сега е футболист на Славия. Та единият Гонзо успя да се запознае с другия Гонзо.

Отборите на Левски и Славия се събраха на летище „София”, за да летят заедно с чартър до турския курорт Анталия, където ще водят подготовка. След като се чекираха, футболистите на двата отбора се качиха в автобуса, който да ги откара до самолета.

Именно там, в автобуса, стана запознанството на Гонзо с… Гонзо. Както се бяха омешали играчите на двата отбора, изведнъж президентът на „белите” Венци Стефанов се провикна към един от неговите играчи да дойде при него. Вълев си проби път в навалицата и заставайки срещу шефа си видя, че е застанал срещу Георги Иванов.

Николай Вълев леко се смути, но Венци Стефанов бързо го спаси от неловката ситуация и го запозна с играча на Левски с думите : „Ето, вижте се Гонзо и Гонзо.” Двамата футболисти си подадоха ръка. Запознанството им бе проследено с интерес от останалите в автобуса. Е, и с леки подмятания.

Венци Стефанов бъзна Георги Иванов, че и в неговия тим има Гонзо и то за много по- малко пари, а синият футболист му отвърна: „ Сега вече Славия е готова за участие в турнира за купата на УЕФА, след като и вие си имате Гонзо.”

На летището в Анталия двамата футболисти се съгласиха да бъдат снимани от фотографа на Gong.bg. Тази снимка засега е единствената с Гонзо и … Гонзо. Скоро може да има и други с двамата и то вече от игра. Макар че и двамата са нападатели и трудно ще се засичат по терена.

Така, не като в приказките, в автобус на летище се запознаха Гонзо и… Гонзо.