Общественият комитет "100 години Славия" пуска в продажба и последната лимитирана серия от луксозни значки, посветени на вековния юбилей на клуба. От 26 ноември 2012 година ще се продава комплектът "Шампион".

Той съдържа уникални значки, посветени на осемте шампионски титли във футбола на "белите". Безспорният връх в колекцията е 51-милиметровата значка, в центъра на която е легендарната Царска купа, а от двете й страни са старата и новата емблема на "Славия". Отдолу пък са осемте години, в които "белите" са шампиони на България.

"Това е най-голямата значка на футболна тема, която е правена у нас", каза Велизар Цоков, производител на комплектите, собственик на "Булпинс" и автор на юбилейната емблема на "Славия" за стогодишнината.

Както и досега - лимитираните серии от комплектите ще се продават в магазина на Българския национален фенклуб на ул. "Бяло море" щ 2 в София - срещу входа на ИСУЛ. Предимство при продажбата ще имат собствениците на сериите "Класик" и "Ретро", които почти са изчерпани.

Комплектът "Шампион" ще се продава за 100 лв., като цялата печалба от реализацията му, както бе и с предишните комплекти, ще бъде изразходвана за издателската дейност на Обществения комитет "100 години "Славия". Планира се през 2013 г. да бъдат издадени 3 книги с работни заглавия - "Архивите на Славия", "Алманах" и "Един век футбол в бяло".