Славия пусна и трeтия календар от серията “Легендите на стогодишната история”, съобщи официалният сайт на клуба.

Първият бе за 2011 година и съдържаше снимки на някои от най-успешните отбори на „белите” в историята, печелили сребърни и бронзови отличия в шампионата. Той бе на бронзов фон. Вторият бе за миналата 2012 година и със сребрист фон, като отново комбинира легендарни тимове през годините, и сегашния състав. Този път това бяха отбори - носители на купата на страната.

Поредицата завърши с календара за юбилейната 2013 година, който на златен фон представя шампионските отбори във вековната история на клуба. Това са осемте тима донесли шампионски титли в България, двата състава станали Балкански първенци, както и първият отбор на клуба, този от 1913 година.

Архивните снимки и текстът към тях са предоставени безвъзмездно от Камен Огнянов. Фотосът на настоящия отбор на „белите” е дело на Бончук Андонов, а графично календарът е изготвен от Наско Пухалев.

Календарът може да бъде открит в известен спортен магазин на ул. „Алабин“ №12. Постери могат да се закупят и от фенмагазина при сектор „А” на клубния стадион в квартал „Овча купел”, както и от ПФК "Славия".