Старши треньорът на Славия Емил Велев почерпи спортно-техническия щаб и президента Венци Стефанов в изискан рибен ресторант. Велев бе поканил на тържеството по случай 49-тия си рожден ден и изпълнителния директор на ЦСКА Емил Костадинов.

Велев поръча всичко най-добро от менюто на ресторанта, което включваше всякакви морски деликатеси. Домакините от турския ресторант бяха приготвили изненада за наставника, която му поднесоха на тъмно. Обичаят в тази страна е рожденикът да духа свещите на тортата на тъмно. Това е първият рожден ден, който Велев празнува като треньор на Славия и преди да духне свещичките на тортата си пожела да види още тази година отборът на Славия да играе в европейските клубни турнири под негово ръководство.

На тържеството се очакваше да пристигне и изпълнителният директор на другия български гранд Левски Константин Баждеков, но заради оформянето на документите около трансфера на Жоазинньо бившият шеф на Велев не успя да дойде. Така пропадна възможността треньорът на “белите” да събере на една маса Левски и ЦСКА, които да се чукнат за негово здраве.