Юношеският национал Мартин Георгиев даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което говори за трансфера си в отбора на испанския Барселона.

Както е известно, той премина при петкратните европейски клубни шампиони с трансфер от родния му Славия. Първите две години Георгиев ще играе под наем в Барса, след което тимът от Ла Лига ще има правото да откупи напълно правата на родния бранител и да парафира за допълнителни два сезона.

„Баща ми ме запали по футбола. Водеше на мачове на Славия. Интересен факт е, че първият мач на Славия е още в количка. Аз съм голям фен на отбора и много си го обичам клуба. Най-трудното беше раздялата, защото всичките ми близки хора, всички, които са ми помогнали да ме изградят като човек и като футболист са на стадиона. Моят втори дом – стадион „Славия“, трябваше да се разделя с него, но трябваше да се направи тази крачка, нямаше как“.

„Доколкото знам са ме наблюдавали в мачове от европейски квалификации, когато се класирахме с отбора на България до 17 години плюс мачовете със Славия. Стигна се е до обаждане от ръководството на Славия, с което да ми споменат, че има интерес към от Барселона и да отида на едноседмични проби в клуба“.

„Когато се завърнах от тези едноседмични проби още тогава се говореше за интерес. Поискаха първо моето съгласие и съгласието на моите родители и след това започнаха всички неща по трансфера. Доколкото знам, че живея в общежитието на Барселона и така известната „Ла Масия“, където са израснали такива големи футболисти като Шави и Иниеста и т.н.“.

„С кого ще тренирам? Предполагам с Б отбора или до този до 19 години. Зависи от това какво ще покажа и от това какво ще преценят от клуба. Силно казано срещнах някого. Представяха новото попълнение от Лийдс – Рафиня пред мен и успях да го видя отблизо. Това е единственият футболист от първия отбор на Барселона, когото съм видял до момента“, заяви Георгиев.

Бившият му треньор в Славия – Иван Иванов, пък сподели, че Мартин притежава изключително силен характер и невероятна работна етика.

„Той е изключителен характер. Характер, който иска да побеждава. Това говори за едно лидерство в него. Аз никога не съм виждал футболист през кариерата си, по мое време, в момента с такава работна етика. За мен лично, това е най-водещото нещо при него“, каза Иванов.