Президентът на Славия - Венцислав Стефанов даде пресконференция, на която говори по няколко актуални теми. Той коментира положението в Левски, предстоящия бараж на българския национален отбор през март, качествата, които трябва да притежава следващият президент на БФС и още.

LAP.bg
13 снимки

За Левски:

„Левски в момента трябва да се бори за собственото си оцеляване. Дано това се случи, защото да отпадне така, както други отбори преди 1-2 години, няма да е добре за българския футбол. Всички клубове трябва да си правят сметката, че трябва да се простират според чергата си.

Ако има такива като братя Домусчиеви, добре. Дават тези финансови средства и добре са преценили какво правят. Но ако взимаш от държавата 2, 3, 4 милиона и ги хвърляш за чужденци, това е безумно. Страдат клубове и целият футбол. Мениджърите са една от злините, от които трябва да се отървем. “Ще ти дам един чужденец, който струва милиони", започна Стефанов.

Относно баража за Евро 2020 с Унгария:

„За мача с Унгария. Стискам палци с 2 ръце и ми се иска да излезем крайни победители, за да имаме някакъв шанс. Ако успеем да се мушнем с иглени уши в това първенство, ще бъде голям шанс за нас. Дано да успеем.“

„Всички ние първо трябва да стоим здраво на земята, защото този национален отбор трябва да надскочи себе си. Да се раздаде до край, за да идем на това европейско. Иска ми се. Не съм по прогнозите. Не искам да казвам проценти, но мисля че ще отидем", продължи клубният шеф.

Относно това какви качества трябва да притежава новият президент на БФС:

„Човек с административен опит. Човек с авторитет. Човек, който има желание да направи нещо от българските момчета. Човек, който може да казва „не“ и човек, който може да направи така че нашите деца да имат повече шансове и да допринесе за разбирателството с държавата. Да няма проблеми и ексцесии. Да може да ходим спокойно на мачовете и да се радваме на повече победи.“

За своя фаворит като нов президент на Българския футболен съюз:

„Ще го кажа в деня на конгреса.“

„Профилът да бъде човек. Да обича спорта. Да бъде честен, точен. Да има опит в живота. Трябва да имаш контакти в Европа. Да те знаят хората. Да се грижеш за нашите отбори, за юноши, национали. Да познаваш в детайли организацията. Това е една структура с 500-600 клуба. Стилиян е интелигентно момче. Той няма да дойде да се занимава с глупости. Не може да обещаеш чудеса на конгреса и след 2-3 месеца да те замерят с камъни по улицата.“

За ВАР:

„Какво ще направи? Ще направи по-добри футболисти? Ще вдигне нивото? Ще заиграят по-красив футбол?“

Президентът на Славия даде уверения, че отказалият се от националния отбор Ивелин Попов ще се завърне:

„Ивелин Попов е мъжкар и ви гарантирам, че ще играе за България. Аз мога да го убедя стига да влиза в сметките на Георги Дерменджиев“, завърши Стефанов.