Тимът на Ботев Пловдив надделя с 2:0 в приятелска среща със Славия преди рестарта на родната efbet Лига. Мачът, игран на тренировъчната база в Коматево, видя хубави изпълнения от двата тима, но по-ефективен в завършващата фаза беше отборът от Пловдив.

Радослав Терзиев даде аванс на „канарчетата” в 43-ата минута, а Тодор Неделев в 63-ата удвои актива за тима, воден от Ферарио Спасов.


БОТЕВ - СЛАВИЯ 2:0

1:0 Терзиев (43)

2:0 Недлев (63)


На мача публика няма да бъде допускана, а двубоят ще се състои при спазване на всички мерки за безопасност. Същевременно представители на медиите ще бъдат допускани на базата в Коматево.

Вутов бе изведен сам срещу вратаря на Славия в четвъртата минута, напредна, но би право в стража на "белите". В 15-ата минута Иван Бандаловски се извиси след корнер и стреля с глава, но топката профуча край страничния стълб на Стергиакис. В 19-ата пък Димитър Тонев стреля от воле след центриране отляво в наказателното поле, но Милен Гамаков с крак изчисти топката в корнер. След него пък беше извършено нарушение срещу стража на столичани.

В 22-ата минута Александър Тонев направи голям пропуск. Тонев намери съотборника си в наказателното поле вляво и той стреля към далечния ъгъл на вратаря на Славия, но топката излетя аут, като със сигурност ситуацията трябваше да бъде отиграна по-добре от Тонев. В ответната атака Славия организира бързо нападение, а Галин Иванов стреля от няколко метра, но Янко Георгиев с една ръка спря хода на топката към вратата му. В 26-ата минута Антонио Вутов стреля опасно, но Стергиакис се намеси и боксира в ъглов удар.

В 29-ата минута пък Филип Филипов бе намерен вляво и отправи плътен удар, но топката прелетя встрани от вратата на Славия. Три по-късно пък Радослав Кирилов направи пропуск за гостите, след като не засече добре подадена отляво топка. В 40-ата минута нов прекрасен пас на Неделев към Вутов бе пропилян от втория, след като юношата на Левски се замота да отправи удар към вратата на Стергиакис и Кръстев го блокира.

Все пак Ботев откри резултата до края на полувремето, когато в 43-ата минута Радослав Терзиев бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите и стреля с глава, пращайки топката в мрежата на Стергиакис - 1:0 за Ботев.

Втората част стартира с удар на Джонатан Перейра, който обаче не бе точен. В 51-ата минута Ботев пропусна страхотна възможност за увояване. Вутов бе изведен зад защитата, след което потърси Тонев на опразнената врата, но Стергиакис успя да се върне на позиция, за да спаси.

В 63-ата минута резултатът вече стана 2:0 в полза на Ботев. След контраатака Сашо Тонев намери Неделев, който без да се бави прониза Стергиакис. До края на срещата темпото осезаемо спадна, а двамата наставници направиха редица смени, като на терена се появиха доста млади играчи и от двата тима. В крайна сметка до ново попадение не се стигна и Ботев се поздрави с успех преди подновяването на шампионата.


Стартови състави:

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Димитър Тонев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Тодор Неделев, Антонио Вутов

СЛАВИЯ: Антонис Стергиакис, Петър Патев, Андреа Христов, Милен Гамаков, Христо Попадийн, Георги Йомов, Янис Карабельов, Филип Кръстев, Галин Иванов, Радослав Кирилов, Калоян Кръстев