Поне 6-7 момчета от актуалната старша възраст на Славия са под наблюдение на щаба на мъжкия отбор и дават индикации за бляскаво бъдеще.

През уикенда 19-годишните бели таланти отстъпиха с 1:3 на новия член на Втора лига Септември (Симитли), но почти час се съпротивляваха напълно равностойно. Нещо повече: Мартин Сораков откри за малките слависти, след което изпусна още едно положение. С пропуск се отличи и Иван Вълев.

"Селекцията до 19 години е съставена от момчета, които са родени през 2002 и по-малките от 2003-а година. Изключително съм доволен от представянето им в контролата със Септември (Симитли), защото се вижда, че продължаваме да надграждаме. Поддържахме много високо темпо срещу мъжки отбор от Втора лига. През първото полувреме не им позволихме да създадат нито едно голово положение пред нашата врата", доволен е наставникът на Славия U19 Ивайло Семерджиев.

От години Семерджиев избира за своите момчета винаги и само мъжки отбори за противници. Първата им контрола беше с Локомотив (Мездра) и завърши 0:0. Идната събота е последната им проверка преди началото на първенството в Елитната група срещу амбициозния Звездец (Горна Малина) от областната група.

"Отборът през новия сезон ще бъде изцяло от момчета, които и до момента са част от школата на Славия. Няма нито един извън клуба. Част от този отбор е и Мартин Атанасов, който си е отдавна част от мъжкия тим. За да имаме такъв потенциал, заслугата е на всички", добави още специалистът./БТА