Капитанът на Славия Галин Иванов говори пред медиите за силния сезон на „белите“, за победата над Левски преди два кръга, както и за предстоящата евроквалификация с Унгария.  

„За мен не е само на „Герена“, но и от първия полусезон за някои хора е изненада представянето на Славия. Ние сме единственият отбор, който не падна Лудогорец и в двата мача. Играем добре и като гост, и като домакин. Виждате, че може само и с български футболисти. Имаме юноши на по 17, 19, 21 години. Не е добре да взимаме чужденци, които идват за по шест месеца, тръгват си, после забравят къде са били. Трябва да има повече уважение към българските футболисти. Ботев също имаха 3, 4 юноши, които добре се представят. Терена няма каква да го коментираме“.

„Спокойствие във футбола не може да има. Никой не ние опрял нож в гърлото. Президента дойде и ни каза да се забавляваме. Целта е да станем шампиони, шегувам се, разбира се. На четири точки от втория сме, имаме още два мача, надявам се да се представим добре. Младите момчета нямат напрежение, играят по-освободено, затова и нещата се получават“.

Пресконференция на Иво Ивков и Галин Иванов, 09.03.2020 г.

източник: LAP.bg

„Ако получа добра и изгодна оферта бих я приел, но не на всяка цена. Зимата имах оферта от Казахстан, от два отбора, но реших да остана в Славия. Никой не се е свързвал с мен от Берое. Казвам го и приключвам. Относно с ЦСКА, не се разбрахме“, заяви Иванов.

Бившият футболист на Левски говори и за разликата между българското и унгарското първенство, като сподели и очакванията си от предстоящия съдбоносен мач с Унгария от плейофите за Европейското първенство.

„И в Унгария играят доста чужденци, но са по-качествени от нашите. Местните футболисти играят в Бундеслигата, в Швейцария, играят силов футбол. Имаме качества и играем на наш терен, надявам се пред пълен стадион. Имаме своите шансове да победим. Тежък мач, просто трябва да излезем и да дадем всичко от себе си. Добър колектив са, нямат изявена звезда, играят здраво. Тактически са добре. Нивото не мога да кажа дали е по-добро, но терените са с три класи над нашите. Оттам футболистите изглеждат по-добре на терена. Ние, след мача, сме като диви прасета, а там се играе футбол. Имат добри бази, треньори, възстановяването им е на високо ниво. Там излизаш и се забавляваш“.

Пресконференция на Иво Ивков и Галин Иванов, 09.03.2020 г.

източник: LAP.bg

„Щом имат добри играчи, значи и заплащането е добро. Инвестира се не само във футбола“.

„Няма стари и млади кучета, има можещи и неможещи. Който и да излезе трябва да играе със самочувствие и да даде 200% от себе си. Ако Господ е казал, може да излезем като победители“.

„Критики винаги ще има, особено към националния отбор. Дори и да се класираме. Българинът обича да критикува. Все пак живеем в България“.

Пресконференция на Иво Ивков и Галин Иванов, 09.03.2020 г.

източник: LAP.bg

Галин Иванов коментира дали е говорил и с Ивелин Попов относно неговото завръщане в националния отбор.

„Не съм говорил с него, всеки един добър футболист е нужен на България да помогне с каквото може“.

„На едно ниво, навсякъде имат грешки. Нашият съдия сбърка, извини се след това. Трябва обаче да гледаме нашата работа и на терена какво се случва“.