Радослав Кирилов призна, че той и неговите съотборници в Славия са имали изключително труден шампионат. "Белите" завършиха на 11-то място в крайното класиране в Първа лига, като играта на отбора се стабилизира едва след завръщането на старши треньора Златомир Загорчич през април.

"Много тежък сезон за Славия. Завършихме подобаващо и осигурихме мястото на клуба в елита, което е нормално. Един професионалист не може да губи мотивация. Нещата понякога не се получават така, както искаме. Нормално е да има и трудни моменти. Помогна идването на Златомир Загорчич, който вдигна духом тима. Събрахме се като отбор и изпълнихме целта. Това не беше целта ни в самото начало на сезона, но спрямо ситуацията в края трябваше да са борим за оставане. Причините са няколко - тръгнаха си ключови играчи, тръгна си и треньорът, а в същото време дойдоха нови и млади футболисти. Трябваше им време. В самото начало явно не сме си свършили работата, след като се стигна до такава игра. Загорчич познава най-добре отбора. Знае от какво се нуждаем и успя да ни го предаде. Всички заедно постигнахме целта. Целта пред Славия не трябва да бъде спасение. Нещата няма да са същите догодина, ще се привлекат футболисти. Ще направим хубава подготовка, познаваме се и вероятно целите ще бъдат доста по-високи в сравнение с предходния сезон. Надявам се да се борим за челните места в класирането, ще направим всичко възможно. Преди 3 години отборът спечели купата на България. Ще се стремим да направим добър сезон", заяви Кирилов на пресконференция.

Той говори за напускането на Александър Тарханов, който замени Загорчич през есента на 2020 година.

"Обикновено треньорът поема най-тежката отговорност, въпреки че причините не са само в него. Идвахме от един изключително успешен сезон. Бяхме изненадани от напускането на Загорчич, но имахме задължението да си вършим работата и да продължаваме да тренираме", добави 28-годишният Кирилов.

Крилото има договор със столичани за още един сезон.

"Появиха се някои спекулации, но няма нищо конкретно. Ако излезе нещо за чужбина с добри финансови условия за клуба и за мен, ще коментираме с шефовете. На този етап няма нищо конкретно, бъдещето ми е свързано със Славия", завърши Кирилов.