Треньорът на Слави Златомир Загорчич говори пред медиите преди подновяването на шампионата. Сръбският специалист сподели, че това е най-трудният момент в кариерата му и заяви, че се надява на добро представяне в оставащите мачове от първенството.

lap.bg
38 снимки

„Надявам се да наваксаме бързо с подготовката. Имаме контрола срещу Ботев Пловдив и ще видим какво е състоянието на отбора. Това е и най-важното е всички да са здрави. Може би това е най-тежкият ми период в кариерата. Два месеца без работа е тежко и с вируса, постоянно си мислим за колегите и семействата ни. Дали са здрави и всички с тях е наред. Много тежки два месеца. Всичко има в живота и ще преминем през този вирус“, заяви Загорчич.

„Емил Виячки е без симптоми. Чувства се добре и чакаме да мине задължителния период, в който е под карантина, за да тренира с нас“, добави още той.

„Кой съм аз, за да одобрявам начина на продължаване на първенството? Това са решенията на БФС и се съобразяваме с тях. Остават ни два мача от редовния сезон и пет мача в плейофите. Това е решението. Продължаваме да работим и се надявам да постигнем добри резултати“, каза сръбският специалист.

„Сега ми казвате за интерес към Шоко. Няма такова нещо. В момента не мислим за селекция. Имаме седем мача в първенството. По това време ще си поговорим, за да разберем кой ще остане и кой ще бъде продаден. Така се разбрах с президента. Когато приключим, ще говорим“, заяви Загорчич.

„Трябва да си вярваме и ще продължим по същия начин, както стартирахме втория полусезон. Със сигурност няма да е толкова силно, но се надявам да изиграем добри мачове. Всички влизаме в този шампионат без тренировки и подготовка. Това е нещо ново за нас. Трябва да си вярваме, че можем да постигнем добри резултати. В този момент това е важното“, каза сърбинът.

„В Сърбия ще започне по-рано първенството. Още утре. Положението беше по-стегнато. Бях четири седмици под карантина. Имаше полицейски час. Всеки ден, а през уикенда нямаш право да излизаш. По-стегнато беше, отколкото в България“, сподели треньорът на Славия.

„Никой не знае в каква форма се намира. Това за първи път се случва и не знаем какво ще представляваме. Важното е да имаме характер и да си повярваме. Ще ни е необходим и късмет. Така трябва да мислим. Със сигурност ще е опасно за футболистите. Трябва да са много умни на терена. Когато почувстват нещо, трябва да казват, за да ги предпазим от контузии“, заяви Загорчич.

„Мислим за Царско село. Това е първият ни мач. Всичко зависи от него и след това ще мислим за следващият ни мач. Добър човек и треньор е Любо Пенев. Няма да има лесни мачове. Трябва да се раздаваме на 100% и имаме ли сили, ще спечелим двубоите“, завърши Загорчич.