Треньорът на Славия – Ангел Славков, коментира днешното равенство с Локомотив София. Специалистът заяви, че „белите“ напълно са надиграли „железничарите“. Той сподели, че ще продължи да дава шансове на млади момчета като Чунг До, а добави и че Владимир Николов ще успее да покаже още по-добри качества в предстоящите мачове, първият от които е срещу Ботев Пловдив на „Христо Ботев“. В края на изказването си Славков изрази мнение, че авторът на гола за Славия в „Надежда“ - Иван Минчев, трябва да бъде наблюдаван от националния селекционер.

„Според мен ни попречи майсторството и умението да вкараме. Първото 3-4 положения, второто също, а и повече. Работим върху този елемент на футболната игра. Щастлив съм, че тренирам такива истински мъже и професионалисти. Всичко, което тренираме, го изпълняват като задачи. Играхме срещу сериозен отбор с доста чужди футболисти, сериозно ниво. Имат и добри треньори като Станислав и Живко – бил съм им треньор, желая им успехи. Хората разбират какво се опитваме да правим, отборът има стил, всеки знае другият къде ще тръгне. Отборът расте от ден на ден. Смятам, че Локомотив нямаше голови положения, от едно статично вкараха. Славия за мен беше по-добър и надигра категорично Локомотив“.

„Не че влизаме по-трудно. Изпълняваме нашата си стратегия. Имаме някои идеи, няма да ги спомена, част са от играта. Важното е, че показваме много по-добро лице. Първото също играхме добре, но бяхме по-плахи. Дборе бяхме разучили Локомотив. Може би последните 15 минути – аз отдавна не съм виждал такава среща, противникът да е прибран в наказателното си поле“.

„Винаги има какво да се желае в живота, футбола и спорта. Това, което правим, е добре, че момчетата о изпълняват. Сега мачовете са през 3 дни, принуден съм така да правя състава, че всички да се натоварят. Закон е защитата да не се пипа, когато върви. Чунг днес на 18 години – включи се много добре .Тепърва ще има момчета, които ще покажат какво означава Славия“.

„Имахме една цел, която Влади я изпълни перфектно. Сега не успя, другия път ще успее. Познавам му прекрасно качествата. Не по-малко се бориха всички и които не са израснали тук, в Славия. Когато имаш качества и сърце, можеш да играеш на всяка позиция“.

„За всеки мач се готвим различно – в зависимост от противника. Ще видим Ботев как ще свършат в Кърджали, ще имат и нов треньор. Ще е чест да играем на новия им стадион. Лошото е, че имаме картони, наказани, но ще бъде даден шанс на по-младите. Минчев се връща в игра, като смятам, че заедно с други играчи и когато е във форма..могат националните селекционери да го гледат. Няма друг играч с подобни качества“.