Треньорът на Славия - Ангел Славков, бе много емоционален след победата на неговия отбор с 2:0 в малкото столично дерби. Успехът не бе достатъчен на "белите" да се класират за баража за Европа, след като пропиляха аванса си пред Арда в предишните два мача. Славков посочи много странични фактори, но в крайна сметка заключи, че сами са си виновни.
 
"Няма пирова победа. Победата си е победа, още повече, че е постигната над сериозен съперник. Между Славия и Локомотив София винаги е имало съперничество и  закачки. 
Не ни беше никак лесно след онзи шоков удар, който получихме за три минути в Кърджали преди няколко дни. Затова и в играта ни го нямаше го онова настроение, което е присъщо да Славия. До последно не искам да знам какво се случва на другия мач. Исках само да спечелим. Локомотив обаче е силен отбор с добър, знаещ и разбиращ треньор.
Смените в нашия отбор се включиха прекрасно и се радвам, че точно Влади и Роберто вкараха головете.
 
Няма как да не кажа, че ме боли от това, което се случва в нашия футбол. Този формат за нашите георграфски ширини не е удачен и това не е само мое мнение. Макар че ние сме си виновни, че не бихме Ботев Пловдив, а след това допуснахме обрат в Кърджали", обясни той.
 
Какво още каза Ангел Славков - вижте във видеото