Ботев Пловдив и Славия завършиха при резултат 0:0 в сблъсък от 34-ия кръг на efbet Лига. Мачът беше много атрактивен, като и двата състава пропуснаха доста положения и така и не успяха да отбележат. След това равенство Ботев остава на 10-а позиция с 33 точки, докато Славия е на 7-о място с 55 пункта на сметката си.

17 снимки

Дебютните 15 минути на "Колежа" бяха доста активни и включваха неточни удари и от двете страни. 

В 14-а минута домакините имаха претенции за дузпа, но главният съдия Васимир Ел-Хатиб не сметна, че има основания да отсъжда дузпа. 

Около 20-а минута "канарчетата" засипаха противника с ъглови удари, а Виктор Генев тества Николай Кръстев на два пъти, но стражът се справи.

Последва ответен отговор от Славия. Галин Иванов остана на стрелкова позиция след подаване от Людовик Соарес, но ударът на капитана беше много неточен.

В 33-а минута  Галин Иванов изведе по отличен начин Ертан Томбак зад отбраната на Ботев, но ударът на крайния защитник срещна страничния стълб на вратата на Аргилашки.

Четири минути преди края на полувремето домакините пропуснаха златен шанс. След извеждащ пас Мартин Секулич излезе очи в очи с Николай Кръстев, но вратарят спаси по отличен начин с крак.

В 56-а минута Ботев отново беше близо до гол. След разбъркване в наказателното поле на Славия Николай Минков пробва силен диагонален изстрел, но Николай Кръстев показа за пореден път рефлекс.

В 72-а минута и домакините нацелиха греда. Антоан Бароан беше намерен на точката на дузпата, но изстрелът му срещна страничния стълб на вратата на Славия.

До края на мача и двата тима се опитаха да спечелят, но никой не успя да отбележи, като Ботев и Славия разделиха точките.

Ето и съставите на двата отбора:

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки – Станислав Работов, Виктор Генев, Папазов – Калдерон, Балтанов, Джеймс Ето’о, Николай Минков – Красиан Колев, Антоан Бароан – Мартин Секулич

СлавияНиколай Кръстев – Венцислав Керчев, Натан Гасама, Емил Виячки, Ертан Томбак – Христо Попадийн – Людовик Соарес, Иван Минчев, Галин Иванов, Ерол Дост – Ахмед Ахмедов