Отборите на Ботев Пловдив и Славия се изправят един срещу в третия двубой от петъчната програма на 12-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата на „Коматево“ стартира в 19:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

След 137 мача един срещу друг разликата между „канарчетата“ и „белите“ е само една победа в полза на пловдивчани – 55 срещу 54, при 28 равенства.

По време на паузата за национални отбори Ботев победи съгражданите си от Марица с категоричното 7:0 в контролна среща, в който нападателят на „канарчетата“ Антоан Бароан се отчете с хеттрик. Той е и водещ голмайстор на тима със 7 гола от начало на сезона в елита.

Извън сметките на Желко Копич за този мач остават контузените Атанас Чернев, Антонио Перера, Па Конате и Тодор Неделев, който макар да започна да тренира на леки обороти, все пак е далеч от завръщането си в игра.

Любопитната новина около пловдивчани е това, че инфлуенсър е на проби в тима. Става дума за руснака Михаил Прокопиев, който е известен в социалната мрежа „Tik Tok“, след като е впечатлил скаутите на Ботев. „Канарчетата“ са и пред подпис с котдивоарския футболист Абдулайе Траоре. 

Феновете на тима пък продължават с болната тема и отново излязоха на протест заради поредното забавяне на строежа на стадион „Христо Ботев“. В момента пък в Ботев Пловдив се колебаят дали зимният лагер да бъде в Дубай или Доха. 

Славия също изигра контролна среща по време на паузата и направи равенство от 1:1 срещу Хебър. Тимът на Златомир Загорчич допусна и 3-те си загуби до момента през сезона в гостувания.

„Белите“ вече мислят и за зимната селекция. Заради проблемите в атака столичани ще търсят нов нападател, но освен това ще се търси и подсилване в отбрана с нов защитник.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


19:30 часа | БОТЕВ ПЛОВДИВ - СЛАВИЯ

efbet Лига, 12-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ПЛОВДИВ (3-4-1-2): Ханкич – Генев, Супрайен, Пунчец – Брахими, Ето’О, Рабей, Минков – Току – Ману, Бароан

Старши треньор: Желко Копич

СЛАВИЯ (4-1-4-1): Вуцов – Соарес, Керчев, Виячки, Томбак – Вълчев – Добрев, Минчев, Нгуена, Тасев – Галин Иванов

Старши треньор: Златомир Загорчич


Главен съдия: Георги Давидов, град Велико Търново

Стадион: „Коматево“, град Пловдив


Начало: 19:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT