Ботев Пловдив приема Славия в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 21:30 часа на стадион "Христо Ботев" и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. В Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата на живо. 

И двата отбора започнаха слабо сезона, като това доведе до треньорска смяна при "канарчетата", след като Станислав Генчев беше уволнен. Това даде резултат и отборът се наложи с 2:1 при гостуването си на Етър в последния кръг. Пловдивчани продължават да търсят първа победа на своя стадион след откриването му и надеждите са, че ще я постигнат след разклатения отбор на Славия. 

През седмицата Димитър Димитров беше много близо до това да застане начело на Ботев, но в последния момент не се разбра с ръководството на клуба. Така и днешната среща ще бъде водена от временния наставник Рафаел Ферейра. 

Ситуацията в Славия също не е много цветуща. Отборът има едва 4 точки от началото на кампанията, като е изиграл шест мача. “Белите” са в серия от три поредни загуби и общо пет двубоя без победа. За последно те победиха Етър в първия кръг с минималното 1:0 като гости. Бъдещето на треньора Хосе Мари Бакеро е неясно, като не е изключено при загуба днес той да загуби поста си. 

Столичани продъжават да са без Светослав Вуцов, който все още не е готов за игра, както и без наказания защитник Сибири Кейта. 

Главен съдия на мача днес е Волен Чинков.