Отборите на Черно море и Славия се изправят един срещу друг в първи двубой от неделната програма на втория кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Тича“ стартира в 18:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Наставникът на „моряците“ Илиан Илиев остана доволен след успеха в първия кръг с 1:0 в гостуването на локомотив София, като заяви, че победата е била заслужена.

Днешната среща обаче ще пропуснат капитанът Даниел Димов, голмайсторът Евгений Сердюк и Велислав Василев, след като лекуват различни контузии. Тримата не бяха на разположение и за сблъсъка срещу столичните „железничари“.

Варненци пък нямат загуба от Славия от 2019-а година насам или в седем поредни мача.

„Белите“ пък ще гостуват за втори път в рамките на една седмица до морската ни столица, след като в понеделник играха срещу другия местен тим – Спартак. Столичани си тръгнаха с трите точки след автогол в последните секунди на мача.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич пък бе на мнение след двубоя, че е очаквал повече от своите футболисти и ще се надява да види по-добра в днешния сблъсък.  

През седмицата от клуба отрекоха появилите се информации за разговори с ЦСКА относно трансфер на Радослав Кирилов. В същото време юношеския национал Мартин Георгиев замина за Испания, където подписа с отбора на Барселона.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


18:30 часа | ЧЕРНО МОРЕ – СЛАВИЯ

efbet Лига, 2-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ (4-1-4-1): Иван Дюлгеров – Цветомир Панов, Петър Босанчич, Живко Атанасов, Виктор Попов – Матеус Клементе – Мазир Зула, Мимито Биай, Васил Панайотов, Николай Златев – Матиас Курьор

Старши треньор: Илиан Илиев

СЛАВИЯ (4-1-4-1): Светослав Вуцов – Людовик Соарес, Константин Чешмеджиев, Емил Виячки, Ертан Томбак – Камело Нгуена – Радослав Кирилов, Иван Минчев, Йон Бакеро, Тони Тасев – Ахмед Ахмедов

Старши треньор: Златомир Загорчич


Главен съдия: Станимир Тренчев, град София

Стадион: „Тича“, град Варна


Начало: 18:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT