Отборите на Черно море и Славия откриват днес 14-тия кръг на efbet Лига с двубой помежду си на стадион „Тича". Срещата е с начален час 17:30 часа и ще бъде предавана пряко в ефира на DIEMA SPORT. Ние, от Gong.bg, ще проследим всичко най-интересно от срещата на живо. 
 
Черно море ще търси втори пореден успех, след като победи с 2:1 Ботев Враца в миналия кръг. Евентуални три точки срещу Славия ще позволят на варненци да влязат в топ 6 на временното класиране за първи път от началото на сезона. В дните преди двубоя и двата отбора загубиха по една легенда - Никола Спасов и Димитър Ларгов напуснаха този свят.
 
Матиас Курьор отново беше героят за „моряците" и срещу „белите" се очаква той отново да е в центъра на събитията. Проблемите в атака обаче не са решени за Илиан Илиев. Една от звездите - Родриго Енрике продължава да е извън играт, докато Исмаил Иса се очаква да попадне в групата за мача. Неизвестности има обаче и в защита, където отново не е ясно кой ще партнира на Даниел Димов в центъра на отбраната. 
 
За Славия това е ще е сериозно изпитание, след като в миналия кръг момчетата на Александър Тарханов разочароваха с бледата си игра срещу Етър. Това беше обяснимо донякъде с оглед на липсата на игрова практика заради много заболели от COVID-19. 
 
Очаква се младият Светослав Вуцов отново да е на вратата на „белите", след като остави добри впечатления, заменяйки контузения Георги Петков в мача с „болярите“. Опитният страж все пак не е с чак толкова тежка травма. 
Янис Карабельов и Ивайло Димитров са аут за гостуването, след като дадоха положителни проби за коронавирус.