Отборът на Черно море спечели по драматичен начин визитата си на Славия в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Тимът на Илиан Илиев се наложи с минималното 1:0 с гол в продължението на срещата, дело на Исмаил Иса.

Попадението на нападателя обаче ще се помни много дълго време. Иса се разписа по феноменален начин след удар със задна ножица и рикошет в напречната греда.

Повече от двадесет минути домакините играха с човек по-малко, след като Николай Дюлгеров бе отстранен от игра след два жълти картона.

Така Черно море прекъсна серия от три поредни загуби, в които футболистите на Илиан Илиев дори не успяха да се разпишат. След спечелените три точки, варненци изпревариха именно Славия във временното класиране и се настаниха в Топ 6.

Развитието на срещата минута по минута.


Lap.bg
32 снимки

Мачът на стадион „Славия” започна доста динамично и още в първите няколко минути двата тима успяха да си разменят по един удар. Първата възможност се разкри пред гостите, но Даниел Димов пропусна. Халфът на Черно море пробва да изненада стража на домакините с акробатичен удар с гръб към вратата, но той не попадна в целта. В ответната атака Славия отговори с изстрел на Цветелин Чунчуков, който също излезе в аут.

Първият четвърт час определено бе в полза на домакините, които се опитваха да действат по-разнообразно от своя съперник и бяха тимът, който създаваше по-опасните атаки в мача. Възпитаниците на Златомир Загорич стигнаха до няколко поредни корнера пред вратата на Миодраг Митрович, но така и не успяха да изненадат стража на гостите.

Постепенно футболистите на Илиан Илиев израниха играта и на свой ред взеха инициативата. Варненци успяха да създадат няколко прекрасни възможности, от които обаче така и не успяха да се възползват до почивката.

Най-големият пропуск дойде на сметката на Мартин Минчев в 32-ата минута. Вратарят на домакините Георги Георгиев действа колебливо при опита си да пресрещне дълъг пас към Минчев на десния фланг. Стражът се подхлъзна и по този начин предостави топката на футболиста на гостите, който пое и се понесе към наказателното поле. Минчев финтира притичалия защитник на „белите”, но се засуети и не стреля към опразнената врата. Вместо това той реши да потърси комбинация и сгреши.

Малко по-късно Илиан Илиев-младши бе изведен сам срещу вратаря на домакините, който този път обаче действа авторитетно и с крак успя да избие топката на халфа на гостите.

В 38-ата минута Илиев бе замесен в поредното много добро положение за своя тим. След пробив отляво и центриране в наказателното поле именно към Илиев, младокът пробва удар, който обаче не се получи особено. Все пак топката бе насочена към далечния стълб, където дебнеше Исмаил Иса, но сантиметри не достигнаха на нападателя да засече кожното кълбо в мрежата.

До края на първото полувреме Радослав Кирилов също можеше да се разпише, но ударът му, който дойде след самостоятелен рейд няколко минути преди почивката, не затрудни Миодраг Митрович.

Втората част започна така, както завърши и първото полувреме – с превъзходство за гостите. В 59-ата минута Родриго излезе на много добра позиция, след като бе изведен отляво, но ударът му по диагонала мина покрай страничния стълб на вратата.

Ситуацията за „белите” стана много по тежка в 68-ата минута, когато Николай Дюлгеров трябваше да напусне терена преждевременно. Футболистът на домакините си изкара два бързи жълти картона и остави своите с човек по-малко на терена. Дюлгеров действа много грубо срещу Мартин Минчев и съвсем заслужено видя червения цвят на картона.

Малко по-късно след тази ситуация, самият Минчев можеше да се превърне в герой за своите. Бързакът направи страхотен рейд по лявото крило, след като с лекота надбяга бранител на домакините и стигна почти до аутлинията, откъдето обаче не успя да комбинира или пък да стреля и топката му бе отнета.

В заключителните минути на срещата не се игра почти никакъв футбол. Играта бе твърде често накъсвана заради смени или проблеми с контузии на състезателите на двата тима.

Решителният момент в срещата дойде в нейното продължение, когато падна и единственият гол в мача. Кардосо центрира отдясно в наказателното поле, където Христо Попадийн пробва да изчисти с глава, но без особен успех. Исмаил Иса обаче се възползва по великолепен начин от създалата се ситуация. Нападателят, който бе с гръб към вратата, реши да стреля моментално със задна ножица и не сгреши. Иса намери топката по отличен начин, пращайки я под напречната греда, а вратарят на домакините не успя да реагира по никакъв начин, за да предотврати красивия гол.   

СЛАВИЯ – ЧЕРНО МОРЕ 0:1

0:1 Исмаил Иса 92+2

Стадион: „Славия”, София

Рефер: Радослав Гидженов

Славия: Георги Георгиев, Петър Патев, Емил Виячки, Милен Гамаков, Венцислав Бенгюзов, Христо Попадийн, Емил Стоев, Николай Дюлгеров, Радослав Кирилов, Галин Иванов, Цветелин Чунчуков

Треньор: Златомир Загорчич

Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Даниел Димов, Патрик Андраде, Илиан Илиев-младши, Родриго, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Исмаил Иса

Треньор: Илиан Илиев