ЦСКА 1948 постигна първа победа за сезона в efbet Лига, след като надделя с 2:0 в домакинството си на Славия в среща от шестия кръг на родния шампионат. На стадион „Витоша“ в Бистрица Талис Енрике откри в 24-ата с прекрасно изпълнение от дистанция, а Евгений Сердюк удвои и сложи точка на спора в 52-ата минута.

„Червените“ определено бяха по-добрият отбор на терена и имаха още няколко добри ситуации, с които да запишат и още по-убедителен успех. „Белите“, от своя страна, отправиха единствения си точен удар чак две минути преди края на редовното време на двубой, като направиха още два сериозни пропуска.

По този начин, след трите равенства до момента, ЦСКА 1948 спечели първата си победа и събра шест точки, като заема 11-ата позиция. Тимът, обаче, остава и с два мача в запас, които бяха отложени заради ангажиментите му в турнира Лига на конференциите. Славия пък записа втората ди загуба и остава позиция по-нагоре със седем пункта. В следващия кръг „червените“ гостуват на Ботев Враца, докато „белите“ приемат Арда.

Снимки: Startphoto.bg
48 снимки

Старши треньорът на ЦСКА 1948 – Валентин Илиев, имаше доста кадрови промени поради различни причини. Аут заради контузии бяха левият бек Симеон Василев и нападателят Марио Илиевски. Капитанът Радослав Кирилов пък няма как да играе срещу Славия заради договорка между двата тима при трансфера му в Бистрица. Минути преди началото на срещата контузия на загрявката получи капитанът на „червените“ Реян Даскалов, който бе заменен от Ценов. По този начин на вратата бе Петър Маринов, а пред него действаха Стив Фуртадо, Райън Бидунга, Ценов и Том Рапнуи. В центъра оперираха Неделко Пишчевич и Парвизджон Умарбаев, а по крилата бяха разположени капитанът Бирсент Карагарен и Талис Енрике, докато Октавио Мантека действаше зад Евгений Сердюк, който водеше атаката.

Наставникът на Славия – Златомир Загорчич, пък не направи нито една промяна, спрямо състава, който победи ЦСКА с 1:0 в предишния кръг. На вратата бе Светослав Вуцов, а в защитата бяха Ертан Томбак, Велко Йеленкович, Мартин Георгиев и Куентин Зеедорф. Като опорни халфове действаха Иван Минчев и Кристиян Стоянов, а пред тях бе капитанът Галин Иванов. По крилата нападаха Денислав Александров и Карл Фабиен, докато Владимир Николов водеше атаката.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

ЦСКА 1948 откри резултата в 24-ата минута по страхотен начин и ознаменува по-добрата си игра. Топката беше изчистена от играчите на „червените“ към Евгений Сердюк на десния фланг. Той задържа добре, изчака подкрепа и подаде за Талис в центъра. Бразилецът напредна няколко метра и с мощен удар от около 23-25 метра не остави шансове на Светльо Вуцов в левия му ъгъл – 1:0.

Десет минути преди почивката "червенте" пропуснаха отлична възможност да удвоят преднината си. Голмайсторът Талис започна контраатака за „червените“ от собствената си половина, като напредна на скорост отляво, след това влезе навътре и изведе отдясно в наказателното капитанът Карагарен, който пое топката и стреля по тревата към далечния ъгъл по диагонала, но кълбото профуча покрай дясната греда на Вуцов в аут.

В 52-ата минута ЦСКА 1948 удвои преднината си. Куентин Зеедорф върна много лоша с глава топката за Мартин Георгиев, който не успя да се пребори със Сердюк, като украинецът излезе сам срещу Вуцов, мина покрай него и, въпреки че загуби равновесие успя да прати кълбото във вратата за 2:0 с първия си гол в първенството за сезона.

Славия можеше да върне едно попадение в 64-ата минута, когато гостите направиха непростим пропуск. Белите“ задържаха топката в близост до наказателното поле на ЦСКА 1948, като Фабиен изведе отлично Ертан Томбак отдясно в наказателното поле, а родният национал пусна остър пас, успореден на голлинията, където на далечната греда Стив Фуртадо пропусна топката, а резервата Кристиян Балов я засече, но не достатъчно добре и на празна врата от два метра я прати в аут.

Две минути преди края на редовното време гостите имаха още една отлична възможност да се върнат в двубоя. Карл Фабиен получи на десния фланг и комбинира с Ертан Томбак, който успя да центрира на далечната греда, където включилият се Куентин Зеедорф засече с левия крак, но Петър Маринов се намеси решително и спаси с левия си крак. Това бе и първият точен удар за „белите“ в мача.

efbet Лига

FT .

2 : 0

  • 24’ Талис
  • 52’ Евгений Сердюк
  • КРАЙ НА МАЧА! Победа за ЦСКА 1948 с 2:0 над Славия!

    90+6'
  • ПОРЕДЕН ПРОПУСК ЗА СЛАВИЯ! Резервата Роберто Райчев изведе отлично Куентин Зеедорф отляво в наказателното поле, след което нидерландецът шутира от чудесна позиция, но високо над вратата на Маринов.

    90+4'
  • Пет минути добавено време на двубоя.

    90+1'
  • НОВ ПРОПУСК НА СЛАВИЯ! Карл Фабиен получи на десния фланг и комбинира с Ертан Томбак, който успя да центрира на далечната греда, където включилият се Куентин Зеедорф засече с левия крак, но Петър Маринов се намеси решително и спаси с левия си крак. Това бе и първият точен удар за „белите“ в двубоя.

    88'
  • Жълт картон за Марио Топузов от състава на домакините.

    86'
  • Още една смяна за „червените“ – Радослав Илиев се появи на мястото на Том Рапнуи.

    85'
  • Роберто Райчев пък влезе на мястото на Денислав Александров.

    78'
  • Последни две смени за Славия – Емил Мартинов замени капитана Галин Иванов.

    78'
  • ШАНС ЗА ЦСКА 1948! Карагарен преодоля последователно Чунг Нгуен До, Денислав Александров и Велко Йеленкович пред наказателното поле на Славия. След това изведе резервата Марио Топузов фронтално срещу Вуцов, но стражът спаси удара и остави резултата непроменен.

    76'
  • Жълт картон и за Кристиян Стоянов от Славия.

    74'
  • Нова смяна за ЦСКА 1948 – Марио Топузов влезе на мястото на Евгений Сердюк.

    71'
  • ГОЛЯМ ПРОПУСК НА СЛАВИЯ! „Белите“ задържаха топката в близост до наказателното поле на ЦСКА 1948, като Фабиен изведе отлично Ертан Томбак отдясно в наказателното поле, а родният национал пусна остър пас, успореден на голлинията, където на далечната греда Стив Фуртадо пропусна топката, а резервата Кристиян Балов я засече, но не достатъчно добре и на празна врата от два метра я прати в аут.

    64'
  • Първа промяна и за ЦСКА 1948 – Октавио Мерло бе заменен от Касиано Бузон.

    63'
  • ШАНС ЗА СЛАВИЯ! Карл Фабиен проби между трима играчи на ЦСКА 1948 отдясно, след което влезе в наказателното поле и центрира, но Петър Маринов изби с крак. След това топката попадна в Кристиян Стоянов и той я предостави на Зеедорф, който шутира силно пред наказателното поле, но над вратата на домакините.

    63'
  • Кристиян Балов пък смени Иван Минчев.

    60'
  • Втората промяна бе свързана с появата на ЧУнг Нгуен До на мястото на Владимир Николов.

    60'
  • Тройна промяна за Славия – Виктор Генев замени Мартин Георгиев.

    60'
  • ШАНС ЗА ЦСКА 1948! Талис центрира от корнер на първа греда, където Райън Бидунга надскочи Владимир Николов и стреля с глава от границата на малкия пеналт, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Вуцов в аут.

    55'
  • ГООООЛ ЗА ЦСКА 1948! Евгений Сердюк удвои! Куентин Зеедорф върна много лоша с глава топката за Мартин Георгиев, който не успя да се пребори със Сердюк, като украинецът излезе сам срещу Вуцов, мина покрай него и, въпреки че загуби равновесие успя да прати кълбото във вратата за 2:0.

    52'
  • Начало на второто полувреме без промени в двата състава!

    46'
  • Край на първото полувреме – аванс от един гол за ЦСКА 1948 срещу Славия!

    45+5'
  • Четири минути добавено време на първата част.

    45+1'
  • УДАР! Том Рапнуи центрира ниско към Сердюк, който стреля моментално с левия крак от границата на наказателното поле, но над вратата на Вуцов.

    43'
  • НОВ ШАНС ЗА ДОМАКИНИТЕ! Голмайсторът Талис започна контраатака за „червените“ от собствената си половина, като напредна на скорост отляво, след това влезе навътре и изведе отдясно в наказателното капитанът Карагарен, който пое топката и стреля по тревата към далечния ъгъл по диагонала, но кълбото профуча покрай дясната греда на Вуцов в аут.

    35'
  • УДАР! Ертан Томбак стреля силно извън наказателното поле, след като топката беше подадена от левия фланг, но топката профуча над напречната греда.

    27'
  • ГООООЛ ЗА ЦСКА 1948! Талис с фантастично изпълнение! Топката беше изчистена от играчите на „червените“ към Евгений Сердюк на десния фланг. Той задържа добре, изчака подкрепа и подаде за Талис в центъра. Бразилецът напредна няколко метра и с мощен удар от около 23-25 метра не остави шансове на Светльо Вуцов в левия му ъгъл – 1:0.

    24'
  • Първо официално предупреждение и за играч на ЦСКА 1948. То бе за Парвизджон Умарбаев.

    21'
  • ШАНС ЗА „ЧЕРВЕНИТЕ“! Емил Ценов центрира отляво в близост на наказателното поле, като топката бе докосната леко от Октавио и стигна на пътя на Карагарен, който стреля с десния крак от въздуха пред дъгата на пеналтерията и се наложи Светослав Вуцов да плонжира и да спасява долния си десен ъгъл.

    18'
  • Първи жълт картон в двубоя – получи го Велко Йеленкович.

    14'
  • ВЪЗМЖНОСТ ЗА ЦСКА 1948! Бирсент Карагарен изведе добре отдясно в наказателното поле Октавио Мантека, който пък намери великолепно с едно докосване Евгений Сердюк. Украинецът, обаче, не уцели добре топката и я буквално я подаде в ръцете на Светослав Вуцов от 6-7 метра.

    7'
  • Начало на мача в Бистрица!

  • Стадион: Витоша
    Рефер: Георги Кабаков
    Излъчва: Diema Sport


FT  | ЦСКА 1948 – СЛАВИЯ  2:0

1:0 Талис Енрике 24'

2:0 Евгений Сердюк 52'

efbet Лига, шести кръг

Главен съдия: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: „Витоша“, Бистрица


Стартови състави на двата отбора:

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): 1. Петър Маринов – 19. Стив Фуртадо, 21. Емил Ценов, 91. Райън Бидунга, 31. Том Рапнуи – 28. Неделко Пишчевич, 39. Парвзиджон Умарбаев ж.к. – 9. Бирснет Карагарен (к), 7. Талис Енрике ⚽, 61. Октавио Мантека – 25. Евгений Сердюк ⚽

Резерви: 12. Леви Нтумба (вр) 6. Радослав Илиев, 21. Емил Ценов, 58. Марто Бойчев, 11. Касиано Бузон, 99. Марио Топузов ж.к., 26. Ивайло Марков, 16. Мартин Атанасов, 14. Теодор Иванов

Старши треньор: Валентин Илиев

СЛАВИЯ (4-2-3-1): 21. Светослав Вуцов (к) – 3. Ертан Томбак, 5. Велко Йеленкович ж.к., 6. Мартин Георгиев, 22. Куентин Зеедорф – 71. Кристиян Стоянов ж.к., 73. Иван Минчев – 7. Денислав Александров, 33. Галин Иванов (к), 11. Карл Фабиен – 10. Владимир Николов 

Резерви: 12. Николай Кръстев (вр), 19. Чунг Нгуен До, 18. Кристиян Балов, 23. Цветелин Чунчуков, 14. Роберто Райчев, 77. Емил Стоев, 27. Емил Мартинов, 4. Виктор Генев, 37. Венцислав Керчев

Старши треньор: Златомир Загорчич

подкрепя българския спорт