ЦСКА победи Славия с 3:1 на своя „Българска армия“ в поредна среща от горната шестица на efbet Лига. Георги Йомов откри след 90 секунди игра, възползвайки се от центриране отляво на Греъм Кери. Отново българският национал удвои в 20-ата след идентично подаване на левичаря, навръх имения си ден. Жорди Кайседо от няколко метра пък отбеляза третия гол за "червените" след третата асистенция на ирландеца, а влезлият на почивката Радослав Кирилов намали пасива на „белите“ в 48-ата минута.

С победата „червените“ събраха 56 точки и със сигурност ще се окичат със сребърните медали, тъй като имат седем пункта повече от третия Левски два кръга преди края. Тимът от Борисовата градина и „сините“ ще спорят и на финала за SESAME Купа на България следващата неделя. Славия пък остава на шесто място с актив от 37 точки, без шанс за каквато и да е промяна в крайната си позиция.

Антон Узунов
74 снимки

ЦСКА Славия

източник: Sofascore.com


След само минута и половина игра Греъм Кери центрира добре отляво, Виячки се размина с топката и от броени метри непокритият Георги Йомов даде аванс на домакините.

Малко преди изминаването на четвърт час игра Томбак стреля от 24-5 метра, но не намери рамката на пазената от Бусато врата.

В 20-ата минута отново Кери центрира отляво, но този път по земя, и отново Виячки се размина с топката, а празнуващият имен ден Йомов отбеляза за втори път във вратата на Светослав Вуцов.

120 секунди след втория гол на крилото, играчите на Алън Пардю и самият англичанин имаха претенции за дузпа, но от повторенията ясно се видя, че коженото кълбо спира в рамото, а не в ръката на Керчев. Минута по-късно домакините имаха нови претенции за 11-метров наказателен удар, този път за препъване срещу Баи, но и тези искания бяха подминати.

Атаките към вратата на Славия не спираха. Пробив отдясно на голмайстора днес Йомов доведе до центриране в наказателното. Там Кайседо не можа да нанесе удар с глава, но топката бе спряна от Баи, който от 12-13 метра стреля в тялото на защитник на гостите.

В 33-ата минута дойде първата изгодна ситуация за гостите от Овча Купел. Бакеро получи в наказателното и стреля мигновено с ляв крак, но Бусато отрази.

В 36-ата минута отново Кери центрира отляво, но този път от фал, като предостави топката на чудесна позиция за Кайседо. Еквадорецът от броени метри, с вътрешната част на ходилото само насочи във вратата на Славия за 3:0. 

"Белите" организираха добра контра след само две минути и половина игра от второто полувреме. Точно когато изглеждаше, че нападението "се убива", влезлият като резерва Добрев центрира към друг играч, влязъл от пейката - Кирилов, който при първия си опит не намери добре топката, но впоследствие се възползва от дезориентацията на Лам и промуши топката между краката на Бусато.

В 63-ата минута подаване отдясно намери голмайстора Кирилов, който стреля от 10-ина метра, но Томас Лам протегна крак, за да прати топката в ъглов удар. Виячки стреля от много сериозна дистанция, но Бусато внимаваше и отрази в нов корнер. Бусато излезе неразчетено при подаване от дълбочина към Мартин Петков. Нападателят от малък ъгъл обаче нямаше възможност да стреля и опита пак към дъгата, който се оказа прекалено къс. 

LAP.bg
50 снимки

Най-активният за "белите" Кирилов дриблира добре отляво и отправи опасен успореден пас към малкото наказателно поле. Там обаче Бусато пресече, но даде възможност на играч на Славия да обстрелва. В крайна сметка топката спря в тялото на Мухар и опасността пред вратата на домакините бе превъзмогната.

Десетина минути преди края на срещата Йомов получи добра топка на скорост в наказателното поле и отправи пас към Кайседо, който веднага стреля с глава, но Вуцов бе застанал много добре и отрази.


FT / ЦСКА - Славия 3:1

1:0 Георги Йомов 2`

2:0 Георги Йомов 20`

3:0 Жорди Кайседо 36`

3:1 Радослав Кирилов 48`

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 19 Иван Турицов(86` - Асен Дончев), 29 Томас Лам, 4 Мено Кох, 18 Брадли Мазику, 24 Карло Мухар, 3 Жеферсон Телес, 8 Греъм Кери(90+1` - Яник Вилдсхут), 10 Георги Йомов, 7 Йоан Баи(жк)(65` - Тибо Вион), 9 Жорди Кайседо(90+1` - Калоян Кръстев)

Наставник: Алън Пардю

Славия: 21 Светослав Вуцов, 3 Ертан Томбак, 23 Емил Виячки, 37 Венцислав Керчев, 4 Людовик Соарес, 5 Мартин Атанасов(46` - Георги Вълчев(жк)), 17 Ерол Дост(70` - Иван Минчев), 7 Йон Бакеро, 88 Тони Тасев(46` - Радослав Кирилов), 19 Мартин Сораков(46` - Кристиян Добрев), 9 Мартин Петков(83` - Дарко Тасевски)

Наставник: Златомир Загорчич