Отборът на ЦСКА загуби първи точки от началото на сезона. Тимът на Стойчо Младенов разочарова своите фенове, завършвайки 1:1 на стадион „Българска армия”.

Домакините играха с човек повече близо половин час, но въпреки това не успяха да пречупят своя противник. Жорди Кайседо вкара за „червените” в 62-ата минута, но в продължението на срещата Мартин Атанасов осигури точката на гостите.

През втората част футболистите на ЦСКА направиха куп пропуски, като един от тях бе от бялата точка. Греъм Кери не успя да преодолее вездесъщия в този мач Светослав Вуцов, който съвсем заслужено бе избран за Играч на мача.  


Антон Узунов
12 снимки

Двубоят на стадион „Българска армия” започна равностойно, като играта се водеше предимно в центъра на терена, а двата тима действаха предпазливо и не поемаха излишни рискове.

Лошите новини за ЦСКА обаче не закъсняха и наставникът Стойчо Младенов трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като пореден футболист на „червените” получи травма. При наглед безобидна ситуация в половината на ЦСКА, Жеферсон получи контузия и трябваше да напусне терена преждевременно. Още в 12-ата минута той бе заменен от Асен Дончев.

След смяната в редиците на ЦСКА, Славия взе инициативата и успя да упражни лек териториален натиск.  В 15-ата минута “белите” стигнаха до отлична ситуация. Бусато обаче бе на мястото си и спаси сигурен гол. При последвалата добавка, топката рикошира в бранител на ЦСКА и излезе в корнер.

Отговорът на домакините не закъсня. Само четири минути по-късно Греъм Кери стреля мощно от далечна дистанция, но Светослав Вуцов реагира блестящо и успя да спаси с една ръка. Топката попадна в Йомов, който центрира остро в малкия пеналт, където двама футболисти на домакините не успяха да засекат коженото кълбо и то излезе в аут.

Последваха силни минути за ЦСКА, но стражът на гостите Светослав Вуцов продължи да бъде на висота. В 33-ата минута домакините организираха страхотна контраатака, която обаче не бе оползотворена от Греъм Кери. Той бе изведен сам в половината на гостите, но не успя да поеме добре топката. Това забави спринта му и въпреки че нахлу в наказателното поле, трима бранители на Славия успяха да го притиснат. Все пак ирландецът успя да стреля, но слабо и неточно.

LAP.bg
67 снимки

В 35-ата минута след центриране от корнер, Георги Вълчев не се ориентира много добре в наказателното поле и без да иска насочи топката към собствената си врата. Вратарят на Славия обаче внимаваше и в последния момент успя да избие в нов ъглов удар.

Поредната възможност се разкри пред Яник Сони Вилдсхут. Той проби отляво и стреля по диагонала, но Вуцов с крак изби и предотврати гол.

Второто полувреме не започна никак добре за гостите от „Овча купел”, които още в 54-ата минута останаха с човек по-малко. Дебютиращият днес за „белите” Кемело Нгуена получи втори жълт картон и преждевременно напусна терена.

Очаквано червеният картон изигра своята роля и повлия на играта на Славия. ЦСКА успя да поведе в мача с попадение на звездата си Жорди Кайседо. Нападателят се разписа с глава в 62-ата минута след прекрасно центриране на Греъм Кери от ъглов удар. Това бе четвърти пореден гол за Кайседо в  четвърти мач от началото на сезона в efbet Лига.

Четвърт час преди края на мача домакините пропуснаха страхотна възможност да увеличат преднината си в срещата и до голяма степен да решат всичко в нея. ЦСКА стигна до дузпа, след като Федерико Варела бе съборен безцеремонно в наказателното поле от Емил Виячки. Греъм Кери обаче не успя да превърне наказателния удар в гол. Ирландецът стреля твърде слабо и не затрудни по никакъв начин Светослав Вуцов, който плонжира и улови.  

Развръзката в мача дойде в неговото продължение, когато Славия реализира след втория си точен удар. След добра атака по лявото крило, топката бе центрирана в наказателното поле, къде Добрев стреля с глава, но коженото кълбо срещна страничния стълб. След това обаче, то попадна в Димитър Стоянов, който видя непокрития Мартин Атанасов, а той без проблеми насочи топката в мрежата за крайното 1:1.

FT ЦСКА – СЛАВИЯ 1:1

1:0 Кайседо 62', 1:1 Атанасов 90'

Стадион: „Българска армия”, София

Рефер: Георги Кабаков, Пловдив

ЦСКА: 1 Густаво Бусато , 3 Жеферсон , 19 Иван Турицов, 2  Юрген Матей , 29 Томас Лам, 24 Карло Мухар 10 Георги Йомов, 8 Греъм Кери, 21 Амос Юга, 9 Жорди Кайседо 30 Яник-Сони Уайлдшът

Старши треньор: Стойчо Младенов

Славия: 21 Светослав Вуцов, 55 Андреа Христов, , 77 Георги Вълчев, 23 Емил Виячки, 3 Ертан Томбак, 16 Кемело Нгуена, 7 Петер Макрилос, 73 Иван Минчев, 10 Радослав Кирилов, 88 Тони Тасев, 19 Мартин Сораков

Старши треньор: Златомир Загорчич