ЦСКА посреща Славия в интригуващ мач от плейофната фаза на efbet Лига. Двубоят на стадион „Българска армия“ стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от дербито в София.

Вчера „червените“ празнуваха 74 години, а от клуба обявиха навръх годишнината, че вече се предприемат реални действия за строежа на стадион „Българска армия“. Това стана възможно, след като клубът плати над 6 милиона лева на „Сердика спортни имоти“ и подписа договор за партньорство с Министерството на младежта и спорта. От своя страна легендата на българския футбол Христо Стоичков поздрави ЦСКА за празника.

През седмицата се появиха информации, че Стойчо Стоилов отново работи по селекцията на тима. Капитанът на „червените“ Юрген Матей заяви: „Стремим се към две неща – да спечелим SESAME Купа на България и да завършим на втората позиция в края на сезона“. От своя страна Димитър Евтимов сподели, че финалът с Левски ще е разковничето за ЦСКА през този сезон. Треньорът на „червените“ Алън Пардю ще да може да разчита за двубоя с „белите“ на Жеферсон, Тибо Вион, Иван Турицов и Греъм Кери, които се завръщат след наказания, докато Амос Юга остава извън сметките му за днешния мач.

Наставникът на Славия ще може да заложи на Светослав Вуцов под рамката, а Борислав Цонев и Христо Попадийн до последно ще са под въпрос. През седмицата се появиха информации, че Барселона се интересува от юношата на „белите“ Мартин Георгиев, а президентът на клуба Венцеслав Стефанов заяви, че Иван Ивано има бъдеще като треньор в Славия, след като класира тима до 18 години на финала за Купата на БФС. От друга страна „белите“ са с една победа от последните си шест мача за първенство.