Ботев Пловдив успя да изтръгне безценна победа с резултат 1:0 срещу Славия в третия двубой от петъчната програма на 12-ия кръг в родната efbet Лига. Елвис Ману откри в 35-а минута. Джеймс Ето'о беше изгонен в 40-а минута. Мачът ще се запомни с това, че "белите" нацелиха на цели 4 пъти страничните греди на вратата на "канарчетата". 

startphoto.bg
16 снимки

Началните 15 минути по никакъв начин не предложиха интересни моменти за зрителите на тренировъчното игрище на Коматево. 

В 18-а минута обаче дойде и голям пропуск за Славия. След грешка в центъра Галин Иванов напредна и принуди Хидайет Ханкич да спаси. При добавката отново Иванов стреля, но този път страничната греда го разочарова. 

Само две минути по-късно отново "белите" бяха на сантиметри от гол. След изпълнение на статично положение, Роберто Пунчец изпусна Венци Керчев, който от броени метри някак нацели гредата, вместо вратата. 

Минута по-късно Светослав Вуцов се наложи да парира удар на Елвис Ману, а темпото на мача ставаше все по-високо с всяка изминала минута. Бароан също принуди стражът да спаси минути по-късно. 

В 35-а минута домакините взеха аванс, наглед от нищото. След грешка на Людовик Соарес, Джеймс Ето'о успя да намери в наказателното поле Елвис Ману, който хладнокръвно преодоля Вуцов между краката за 1:0. 

Брахими пропусна нов хубав шанс в 39-а минута, а само 60-на секунди по-късно Джеймс Ето'о остави пловдивчани с 10 души, след като получи втори жълт картон за спиране на опасна контраатака на Славия. 

 

В началото на второто полувреме дойде огромен пропуск за Славия.  Първо Кемело Нгуена видя как Ханкич избива в гредата, а след това и Крис Добрев не успя да добави от удобна позиция.

В 52-а минута Минчев пласира далечен удар, но Ханкич изби умело в корнер. Постепенно темпото на мача обаче се уби напълно, а смените и жълтите картони съвсем убиха устрема на Славия. 

Във втората минута на добавеното време съдбата отново отхвърли молбите на столичани. Славия организира отлично нападение по левия фланг, но ударът с глава на Ахмед Ахмедов отново срещна страничния стълб на вратата на Ботев

Ботев Пловдив - Славия 1:0

1:0 - Елвис Ману (35)

Ето и съставите на двата отбора:

Ботев ПловдивХанкич – Генев, Супрайен, Пунчец – Брахими, Ето’О, Рабей, Херман – Току – Ману, Бароан;

Славия: Вуцов – Соарес, Керчев, Виячки, Томбак – Вълчев – Добрев, Минчев, Нгуена, Тасев – Галин Иванов;